Passiflora Şerbeti Tarifi
Çarkıfelek Meyvesi Şerbeti Tarifi
Passiflora Meyvesi Şerbeti tarifi
Passion Fruit Malzemeler:
- 15 adet passiflora meyvesi
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 1 adet limonun suyu
- Bol buz
Yapılışı:
- Meyveler iyice yıkandıktan sonra kabukları soyulup atılır.
- Meyvenin içindeki zarlı dokudan çekirdekli kısımlar ayrılarak, çıkartılır.
- Tencerede çekirdekli kısımlar, toz şeker ve su eklenerek koyulaşana kadar kısık ateşte kaynatılır.
- Limon suyu da eklenip, bir iki taşım daha kaynadıktan sonra ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
- Soğuyunca önce süzgeçten sonra tülbentten geçirilir.
- Servis edilirken bardakların üzerine biraz daha soğuk su ve buz eklenerek servis edilir.
bunu içince epey sakinleşir insan sanırım bu zamanda hepimize lazım bu şerbetten sanki...teşekkürler ....sevgiler...
YanıtlaSilDoğal sakinleştirici değil mi :) Çok teşekkürler...
Sil