Şeker Hamurlu Pasta
Kremalı Pasta
Doğum Günü Pastası
Malzemeler:- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 200 gram buğday nişastası
- 1 paket kabartma tozu
- 2 paket Dr.Oetker Pasta Kreması
- 2,5 su bardağı soğuk süt
- 1 su bardağı ayıklanmış vişne
Üzerine:
- 1 paket Dr. Oetker Krem Şanti
- 1 paket süt kreması
- 80 gram bitter çikolata ( 2 adet )
- 1 paket süt kreması
Pandispanyanın Yapılışı:
- Oda sıcaklığındaki yumurtalar ve toz şeker mikserle beyazlaşana kadar çırpılır.
- Zeytinyağı, buğday nişastası ve kabartma tozu eklenir.
- Hepsi birlikte karıştırılır.
- Hamur yağlanıp, unlanmış 20 santim çapında küçük boy kalıba dökülür.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kontrol edilerek pişirilir.
- Fırından çıkartılıp, soğumaya bırakılır.
- Soğuduktan sonra üç dört kat olacak şekilde kesilerek katlara ayrılır.
- Pasta kremasına soğuk süt eklenerek katılaşıncaya kadar çırpılır.
- İçine çekirdekleri çıkartılıp doğranmış vişneler eklenip, karıştırılır.
- Kat araları bir kaç kaşık sütle ıslatıldıktan sonra vişneli kreması yayılır.
- Katlar ve krema bitene kadar devam edilip, buzdolabında bekletilir.
- Süt kreması sos tenceresine alınıp kaynatmadan ısıtılır.
- Bitter çikolatalar parçalanarak kremaya eklenip karıştırıldıktan sonra hazırlanan ganaj soğumaya bırakılır.
- Diğer süt kreması toz krem şanti ile çırpılarak pastanın üzeri ve kenarları düzgünce sıvanır.
- Buzdolabına konulup, bir kaç saat soğuması ve katılaşması beklenir.
- Akışkan kıvamdaki ganaj belli aralıklarla krema sıvanmış pastanın üzerine dökülerek şekillendirilir.
- Tekrar buzdolabına konulup, bekletilir.
Kurabiye Malzemeleri:
- 125 gram tuzsuz tereyağı
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1,5 su bardağı un
- Beyaz, kırmızı şeker hamuru
- Kırmızı siyah gıda boyası
- Siyah gıda kalemi
Kurabiyelerin Yapılışı:
- Oda sıcaklığındaki tereyağına pudra şekeri ve elenmiş un azar azar eklenerek hamur yoğurulur.
- Hamur streç filme sarılarak buzdolabında yarım saat dinlendirilir.
- İki yağlı kağıt arasında merdane ile yarım santim kalınlığında açılır.
- İstenen figürler varsa kalıpla yada gereken büyüklükte yağlı kağıda çizilip hamurun üzerine koyulduktan sonra hamur etrafından kesilerek çıkartılır.
- Kurabiyeler yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilip, alt kısımlarına çöp şiş geçirilir.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kontrol edilerek 12-15 dakika kadar pişirilir.
- Kurabiyeler fırından çıkartılıp, soğuduktan sonra ballı su sürülüp şeker hamuru ile kaplanır.
- Şeker hamuru sertleştikten sonra gıda boyası ve gıda kalemi ile üstleri süslenip, pastada istenen yerlere yerleştirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.