1 Temmuz 2019 Pazartesi

MASTABE

Mastabe Tarifi
Mastabe Nasıl Yapılır
Malzemeler:
  • 1 demet pazı 
  • 1 su bardağı süzme yoğurt 
  • Yarım çay bardağı su 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • 2 diş sarımsak 
  • 1 yemek kaşığı çörekotu 
  • Tuz 
Yapılışı: 
  • Pazı yaprakları yıkanıp, sapları ince ince yaprakları biraz daha irice doğranır.
  • Tencereye tuz eklenmiş su konulup, kaynatılır.
  • Su kaynayınca önce pazı sapları daha sonra yaprakları eklenerek bir kaç dakika saplar yumuşayana kadar haşlanıp, süzülür.
  • Soğuk sudan geçirilen pazılar tekrar süzülerek servis tabağına alınır.
  • Süzme yoğurdun suyla kıvamı açıldıktan sonra tuz ve dövülmüş sarımsaklar da eklenip karıştırılır.
  • Pazıların üzerine ve yanlarına yoğurt yayıldıktan sonra zeytinyağı gezdirilip, çörekotu serpilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...