Mastabe Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 1 demet pazı
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- Yarım çay bardağı su
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı çörekotu
- Tuz
Yapılışı:
- Pazı yaprakları yıkanıp, sapları ince ince yaprakları biraz daha irice doğranır.
- Tencereye tuz eklenmiş su konulup, kaynatılır.
- Su kaynayınca önce pazı sapları daha sonra yaprakları eklenerek bir kaç dakika saplar yumuşayana kadar haşlanıp, süzülür.
- Soğuk sudan geçirilen pazılar tekrar süzülerek servis tabağına alınır.
- Süzme yoğurdun suyla kıvamı açıldıktan sonra tuz ve dövülmüş sarımsaklar da eklenip karıştırılır.
- Pazıların üzerine ve yanlarına yoğurt yayıldıktan sonra zeytinyağı gezdirilip, çörekotu serpilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.