8 Temmuz 2019 Pazartesi

KABAK ÇİÇEKLİ KİŞ

Kabak Çiçekli Kiş Tarifi
Kabak Çiçekli Kiş Nasıl Yapılır
Lorlu Kabak Çiçekli Tart Tarifi

Malzemeler:
Hamuru için:
  • 125 gram yumuşak tereyağı 
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 adet yumurta sarısı 
  • 3 yemek kaşığı soğuk süt 
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri rendesi
  • Tuz 
Üzerine:
  • 25 adet kabak çiçeği 
  • 500 gram tatlı lor 
  • 1 adet yumurta 
  • Yarım demet dereotu 
  • 1 tatlı kaşığı karabiber 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
Yapılışı:
  • Un, yumurta sarısı, kaşar peyniri rendesi, süt, tuz ve tereyağı derin bir kap içinde iyice yoğurulur.
  • Streç filme sarılarak bir saat kadar buzdolabında dinlendirilir.
  • Buzdolabından çıkartılan hamur merdane ile pişireceğimiz kaptan biraz daha büyük çapta açılır.
  • Yağlanmış fırın kabına hamurun kenarları biraz yükseltilerek yayılır.
  • Hamurun kabarmaması için çatalla delikler açılır.
  • Hamurun pişerken kabarmaması için; hamurun üzerine aynı çapta yağlı kağıt yayılıp, bakliyatlar yerleştirilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika kadar pişirilir.
  • Piştikten sonra çıkartılıp, üzerindeki kağıt ve bakliyatlar daha sonra kullanmak üzere kaldırılır.
  • Lor, yumurta, bir iki kaşık kaşar peyniri, ince kıyılmış dereotu ve karabiber bir kapta karıştırılır.
  • Kabak çiçekleri yıkanıp, süzüldükten sonra lorlu karışım içlerine doldurulur.
  • Doldurulmuş kabak çiçekleri tart hamurunun üzerine sıralanır.
  • Üzerine zeytinyağı gezdirilir, aradaki boşluklar lor ve kaşar peyniri karışımı ile doldurulur.
  • Tekrar fırına konularak tart hamuru ve çiçekler kızarıp, kaşar peyniri eriyene kadar 20 dakika kadar daha fırında tutulup, çıkartılır.
  • Sıcak servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...