2 Temmuz 2019 Salı

BEYAZ KİRAZ REÇELİ

Beyaz Kiraz Reçeli Tarifi
Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır
Malzemeler:
  • 1 kilogram beyaz kiraz 
  • 3 su bardağı toz şeker 
  • 1 su bardağı su 
  • Yarım limonun suyu
Yapılışı:
  • Kirazların sapları yaprakları ayıklanıp, yıkanır.
  • Dar ağızlı bir şişenin üzerine konulan kirazın  tam üstüne pipetle bastırılarak düzgün bir şekilde kirazların çekirdekleri çıkartılır.
  • Derin bir tencereye çekirdekleri çıkartılmış kirazlar ve toz şeker konulup,  bir gece bekletilir.
  • Suyu da eklenip, kısık ateşte köpükleri alınarak koyulaşana kadar kaynatılır.
  • Reçel kıvam alıp ocaktan indirmeye yakın limon suyu da eklenip, bir iki taşım daha kaynatılır.

2 yorum:

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...