Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır
- 1 kilogram beyaz kiraz
- 3 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
- Yarım limonun suyu
Yapılışı:
- Kirazların sapları yaprakları ayıklanıp, yıkanır.
- Dar ağızlı bir şişenin üzerine konulan kirazın tam üstüne pipetle bastırılarak düzgün bir şekilde kirazların çekirdekleri çıkartılır.
- Derin bir tencereye çekirdekleri çıkartılmış kirazlar ve toz şeker konulup, bir gece bekletilir.
- Suyu da eklenip, kısık ateşte köpükleri alınarak koyulaşana kadar kaynatılır.
- Reçel kıvam alıp ocaktan indirmeye yakın limon suyu da eklenip, bir iki taşım daha kaynatılır.
ne güzel bir tarif süpersiniz elinize sağlık sevgilerimle
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim :) Sevgilerimle...
Sil