Ispanak soslu makarna nasıl yapılır
Cevizli sos tarifi
Cevizli sos nasıl yapılır
Malzemeler:
- 250 gram ıspanaklı makarna
- Haşlamak için sıcak su
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Sos malzemeleri:
- 1 bağ ıspanak
- 100 gram parmesan peyniri
- 1 çay bardağı ceviz içi
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2-3 diş sarımsak
- Tuz
Yapılışı:
- Makarna bol sıcak su içine zeytinyağı ve tuz eklenerek istenen yumuşaklığa gelene kadar 15-20 dakika pişirilir.
- Süzgece alınıp, suyu süzdürülür.
- Sos ile makarnalar karıştırılarak sıcak servis edilir.
Sosun yapılışı:
- Ispanakların sadece yaprakları ayrılıp, iyice yıkanır.
- Tavaya alınıp suyunu çekene kadar biraz zeytinyağı ile kavrulur.
- Ceviz içleri yağsız tavada yakmadan kavrulur.
- Sarımsaklar çok az tuz eklenerek havanda dövülür.
- Malzemelerin hepsi mutfak robotuna alınıp, iki üç yemek kaşığı zeytinyağı eklenerek özleşene kadar iyice karıştırılır.
- Robottan alınan karışıma rendelenmiş parmesan peyniri eklenir.
- Kavanoza alınıp buzdolabında bekletilerek kullanılır.
Görüntü muhteşem. Kesinlikle denemelibu tarifi
YanıtlaSilÇok teşekkürler.Pesto sostan esinlenerek yapmıştım, umarım beğenirsiniz :)
YanıtlaSil