15 Temmuz 2019 Pazartesi

GİRİT KABAĞI DOLMASI

Girit Kabağı Dolması Tarifi
Girit Kabağı Dolması Nasıl Yapılır
Malzemeler:
  • 1 kilogram dolmalık Girit kabağı
  • 2 adet orta boy kuru soğan 
  • 3 adet domates
  • 1,5 su bardağı pirinç 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • Dereotu 
  • Maydanoz 
  • Tuz 
  • Karabiber 

Yapılışı: 
  • Pirinç sıcak suyun içinde su soğuyana kadar bekletilir.
  • Yemeklik doğranmış soğanlar zeytinyağında kavrulur.
  • Domateslerde minik minik doğranıp, soğanlara eklenir.
  • Maydanoz ve dereotu da incecik kıyılıp, eklenir.
  • Pirinç de süzülüp, eklenir.
  • Karabiber ve tuz da eklenip, karıştırılarak dolma içi hazırlanır.
  • Kabakların kapakları kesilip, içler oyacak veya küçük bir bıçakla oyulur.
  • İç malzemesi üstünde biraz boşluk kalacak şekilde fazla sıkıştırmadan doldurulur.
  • Kapak kısımları kapatılarak, pişireceğimiz tencereye dizilir.
  • Üzerine bir iki yemek kaşığı domates püresi, 2 su bardağı sıcak su ve yarım çay bardağı zeytinyağı dökülüp, suyu kontrol edilerek kabaklar yumuşayana kadar pişirilir.


1 yorum:

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...