Izgara Balık Nasıl Yapılır
Fırında Izgara Balık Tarifi
Malzemeler:
- 300-350 gram ağırlığında kişi başı çupra ( çipura) balığı
- Yağlamak için zeytinyağı, karabiber, tuz
Yapılışı:
- Balıklar temizlenip, yıkanıp, kağıt havlu ile iç kısımları da iyice kurulanır.
- İyi pişmeleri için balıklara bıçakla çizik atılır.
- Tuz ve karabiber karıştırılmış zeytinyağında balıklar biraz dinlendirildikten sonra süzülerek alınır.
- Fırın ızgara ayarına getirilir.
- Fırın tepsisinin üzerine ızgara teli konulup, yağlanmış balıklar ızgaraya dizilir.
- Balıklar hafif yağlanmış maşa ile çevrilerek, iki yüzüne de biraz yağ sürülerek pişirilir.
- Bıçakla çizik attığımız yere çatal batırarak balık etinin kılçıktan ayrılıp ayrılmadığı kontrol edilip, ayrılıyorsa balığın suyunun içinde kalıp kurumaması için fırından alınarak sıcak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.