Erişteli Mantı Tarifi
Sakandırık Tarifi
Cıngıllı Mantı Tarifi
- Yarım kilogram tavuk göğsü
- 5 su bardağı su
Mantı Hamuru:
- 3 su bardağı un
- 1,5 çay bardağı su
- 1 adet yumurta
- Tuz
Üzerine:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Kırmızı toz biber
- Karabiber
Yapılışı:
- Tavuk göğüsleri derin bir tencerede tuz ve su eklenerek haşlandıktan sonra soğumaya bırakılır.
- Başka bir kapta un, su, tuz ve yumurta karıştırılıp, çok sert olmayan bir hamur yoğurulur.
- Hamur streç film ile sarılıp on beş dakika kadar dinlendirilir.
- Dinlenen hamur dört parçaya ayrılıp, her parça hafif unlanarak ince bir şekilde açılır.
- Açılan yufkalar oklavaya yapışmaması için iyice unlanıp, uzun kenarı boyunca oklavaya sarılır.
- Oklava dikkatlice aradan çekilerek çıkartıldıktan sonra yufkadan bir parmak kalınlığında şeritler kesilir.
- Rulo halindeki şeritler açılıp uzatılarak yağlanmış fırın tepsisine konulur.
- Arada maşayla alt üst edilerek her tarafının fırında kızarması sağlanır.
- İyice kızaran hamurların üzerine tavuğun haşlama suyu kepçe yardımıyla dökülür.
- Haşlanmış tavuk göğüsleri de didiklenerek üzerine yayılır.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında suyunu çekene kadar pişirilir.
- Sos tavasında eritilen tereyağ ve kırmızı biber üzerine dökülür.
- Karabiber de serpilerek sıcak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.