16 Temmuz 2019 Salı

BALPARMAK TATLISI

Balparmak Tatlısı Tarifi
Balparmak Tatlısı Nasıl Yapılır
Şerbetli Tatlılar
Malzemeler:
  • 1 adet yumurta 
  • 125 gram tereyağı 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 çay bardağı toz şeker 
  • 1 paket vanilya 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 3 su bardağı un 
Üzerine: 
  • 1 su bardağı kadar irmik 
Şerbeti: 
  • 2 su bardağı toz şeker 
  • 3 su bardağı su 

Yapılışı: 
  • Şerbeti için, tencereye su ve toz şeker konulup bir kaç taşım kıvam alıncaya kadar kaynatıldıktan sonra soğumaya bırakılır.
  • Derin bir yoğurma kabına yumurta, zeytinyağı, toz şeker, oda sıcaklığında tereyağı, vanilya ve kabartma tozu karıştırılır.
  • Un azar azar eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Hamurdan parçalar kopartılıp ince uzun yuvarlanıp parmak şekli verildikten sonra her tarafı irmiğe bulanır.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü olarak yaklaşık yarım saat pişirilir.
  • Fırından alınan tatlıların ilk sıcaklığı geçtikten sonra ılımış olan şerbet üzerine dökülür.
  • Şerbetini çektikten sonra servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...