Balparmak Tatlısı Nasıl Yapılır
Şerbetli Tatlılar
Malzemeler:
- 1 adet yumurta
- 125 gram tereyağı
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
Üzerine:
- 1 su bardağı kadar irmik
- 2 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
Yapılışı:
- Şerbeti için, tencereye su ve toz şeker konulup bir kaç taşım kıvam alıncaya kadar kaynatıldıktan sonra soğumaya bırakılır.
- Derin bir yoğurma kabına yumurta, zeytinyağı, toz şeker, oda sıcaklığında tereyağı, vanilya ve kabartma tozu karıştırılır.
- Un azar azar eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Hamurdan parçalar kopartılıp ince uzun yuvarlanıp parmak şekli verildikten sonra her tarafı irmiğe bulanır.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü olarak yaklaşık yarım saat pişirilir.
- Fırından alınan tatlıların ilk sıcaklığı geçtikten sonra ılımış olan şerbet üzerine dökülür.
- Şerbetini çektikten sonra servis edilir.
harika görünüyor elinize sağlık
YanıtlaSil