Mürdüm Erikli Tart Tarifi
Baykuş Tart Tarifi
Malzemeler:
- 200 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı süt
- 1 adet yumurta
- Yarım paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un
- 1 kilogram mürdüm eriği
- Yarım limonun suyu
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 su bardağı badem
- 1 adet yumurtanın sarısı
Yapılışı:
- Eriklerin çekirdekleri çıkartılıp, toz şeker ve limon suyu ile birlikte suyunu bırakıp çekene kadar arada karıştırılarak pişirilir.
- Soğuyan erikler mutfak robotuna alınıp, püre haline gelene kadar parçalandıktan sonra bekletilir.
- Oda sıcaklığındaki tereyağı, yumurta, süt, pudra şekeri ve kabartma tozu karıştırılır.
- Elenmiş un da azar azar eklenerek ele yapışmayan kıvamda yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Hamur streç film ile örtülerek buzdolabında yarım saat kadar dinlendirilir.
- Buzdolabından çıkartılan hamur tezgah üzerinde tekrar yoğrulduktan sonra iki parçaya ayrılır.
- Hamurlar iki yağlı kağıt arasında pişirmede kullanacağımız tart kalıbı çapında merdane ile açılır.
- Açtığımız hamurun biri yağlanmış tart kalıbına yayılır.
- Hamurun üzerine koyulaşıp, soğumuş olan mürdüm erikli sos ve dövülmüş bademler yayılır.
- İkinci hamur şekildeki gibi bıçakla kesilip, baykuşların gözleri için de yuvarlaklar kesilir.
- Hazırlanan hamur yerleştirildikten sonra kalan hamurdan kesilen şekiller de yan yana yerleştirilir.
- Hamurların üzerine fırçayla yumurta sarısı sürülür.
- Önceden 180 derece ısıtılmış fırında yarım saat kadar kontrol edilerek pişirilir.
- Soğuduktan sonra iki tabak yardımıyla ters yüz edilerek servis tabağına alınır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.