12 Temmuz 2019 Cuma

BAYKUŞ TART

Tart Tarifi
Mürdüm Erikli Tart Tarifi
Baykuş Tart Tarifi
Malzemeler: 
  • 200 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı pudra şekeri 
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 adet yumurta  
  • Yarım paket kabartma tozu 
  • 4 su bardağı un 
  • 1 kilogram mürdüm eriği 
  • Yarım limonun suyu
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı badem
  • 1 adet yumurtanın sarısı 


Yapılışı: 
  • Eriklerin çekirdekleri çıkartılıp, toz şeker ve limon suyu ile birlikte suyunu bırakıp çekene kadar arada karıştırılarak pişirilir.
  • Soğuyan erikler mutfak robotuna alınıp, püre haline gelene kadar parçalandıktan sonra bekletilir.
  • Oda sıcaklığındaki tereyağı, yumurta, süt, pudra şekeri ve kabartma tozu karıştırılır.
  • Elenmiş un da azar azar eklenerek ele yapışmayan kıvamda yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Hamur streç film ile örtülerek buzdolabında yarım saat kadar dinlendirilir.
  • Buzdolabından çıkartılan hamur tezgah üzerinde tekrar yoğrulduktan sonra iki parçaya ayrılır.
  • Hamurlar iki yağlı kağıt arasında pişirmede kullanacağımız tart kalıbı çapında merdane ile açılır.
  • Açtığımız hamurun biri yağlanmış tart kalıbına yayılır.
  • Hamurun üzerine koyulaşıp, soğumuş olan mürdüm erikli sos ve dövülmüş bademler yayılır.
  • İkinci hamur şekildeki gibi bıçakla kesilip, baykuşların gözleri için de yuvarlaklar kesilir.
  • Hazırlanan hamur yerleştirildikten sonra kalan hamurdan kesilen şekiller de yan yana yerleştirilir.
  • Hamurların üzerine fırçayla yumurta sarısı sürülür.
  • Önceden 180 derece ısıtılmış fırında yarım saat kadar kontrol edilerek pişirilir.
  • Soğuduktan sonra iki tabak yardımıyla ters yüz edilerek servis tabağına alınır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...