Şam Kurabiyesi Tarifi
Şam Kurabiyesi Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karbonat
- 3-4 damla limon suyu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı kuru üzüm
- 6-7 su bardağı un
Yapılışı:
- Yumurta ve toz şeker mikserle çırpılır.
- Zeytinyağı, kabartma tozu, yoğurdun üzerine karbonat ve limon suyu dökülüp karıştırılır.
- Önceden ıslatılıp, kurulanmış kuru üzümler de eklenir.
- Hafif ele yapışacak kıvamda bir hamur olana kadar elenmiş un azar azar eklenip, yoğurulur.
- Elimiz çok az yağlanarak hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılıp, yuvarlanarak şekil verilir.
- Şekil verildikten sonra toz şekere batırılarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirildikten sonra fırının ayarı 180 dereceye düşürülerek 15 dakika kadar daha pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.