Vişneli Ekmek Kadayıfı Tarifi
Ekmek Kadayıfı TarifiEkmek Kadayıfı Nasıl Yapılır
- 1 adet küçük boy ekmek kadayıfı
- 1 litre su
- 5 su bardağı toz şeker
- Yarım kilogram olgun vişne
- Bir kaç damla limon suyu
- Kaymak veya Dondurma
Yapılışı:
- Su, toz şeker ve ayıklanmış vişne taneleri derin bir tencerede kaynatılır.
- Limon suyu da eklenerek bir iki taşım daha kaynatılıp ocaktan alınır.
- Ekmek kadayıfı su dolu bir kaba batırılıp, çıkartıldıktan sonra kağıt havluyla kurulanır.
- Kadayıf şerbeti çekince iki katı büyüdüğünden, iki katı büyüklükte bir pişirme kabının içine alınır.
- Şerbetin içindeki vişneler süzülür.
- Kısık ateşli ocağın üstüne alınan ekmek kadayıfının her yerine gelecek şekilde sıcak vişne şerbeti dökülür.
- Kadayıf iki katına ulaşana kadar yanlardan kaşıkla alınan şerbet üzerine döküle döküle şerbeti çektirilir.
- Şerbetini çekip, her yeri sünger gibi yumuşadıktan sonra ocaktan alınıp soğuması beklenir.
- Üzerine kaymak, dondurma veya vişne taneleri konularak dilimlenip servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.