Mirik Köftesi Nasıl Yapılır
Bulgur Köftesi Tarifi
- 2 su bardağı köftelik ince bulgur
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 çay bardağı un
- 1 adet yumurta
- Karabiber
- Pul biber
- Kimyon
- Tuz
- 350 gram süzme yoğurt
- 3 diş sarımsak
- 50 gram tereyağı
- Kırmızı toz biber
Yapılışı:
- Derin bir kabın içine alınan köftelik bulgurun üzerine sıcak su dökülüp üzerine kapak kapatılarak şişmesi beklenir.
- Bulgur yumuşayıp soğuduktan sonra bir yumurta, un, tuz ve baharatlar eklenerek iyice özleşene kadar yoğurulur.
- Elimize yapışmaması için elimiz arada soğuk suya veya zeytinyağına batırılarak hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlanarak un serpilmiş tepsi de biriktirilir.
- Yayvan bir tencerede iki litre kadar su kaynatıldıktan sonra önce tuzu sonra da köfteler atılarak yaklaşık 20 dakika kadar haşlanır.
- Haşlanan köfteler kevgirle suyu iyice süzülerek servis tabağına alınır.
- Süzme yoğurda biraz normal yoğurt karıştırılarak veya biraz su eklenerek çırpılıp koyu kıvamı açılır.
- Yoğurda tuz ve ezilmiş sarımsaklar da karıştırılarak köftelerin üzerine dökülür.
- Tereyağı yakmadan eritilip, kırmızı biber eklendikten sonra yoğurdun üzerine dökülerek sıcak servis edilir.
nefis ama zor gibi değil mi....
YanıtlaSilBiraz el oyalayıcı diyelim ama zor değil :)
Sil