Çingen Pilavı Tarifi
Malzemeler:
- 250 gram çökelek
- 2-3 adet domates
- 2-3 adet yeşil sivri biber
- 1 adet salatalık
- 1-2 adet taze soğan
- 1 adet küçük boy kuru soğan
- Maydanoz
- Dereotu
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
Yapılışı:
- Domates, salatalık ve kuru soğanın kabukları soyulup, minik minik doğranır.
- Yeşil sivri biberler, taze soğanlar, maydanoz ve dereotu da doğranır.
- Malzemeler geniş bir kap da çökelekle karıştırılır.
- Zeytinyağı ve tuzu da eklenerek, servis tabağına alınır.
harika bir yaz salatası olmuş...süper fikir...
YanıtlaSilNe çok severim, yaz kahvaltılarında vazgeçilmezim.. Ama iki soğanı da eklemeden :)
YanıtlaSilEllerinize sağlık
adana yörük sıkması işte...
YanıtlaSil