Çikolatalı Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 125 gram tereyağı
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı buğday nişastası
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 paket bitter çikolata (80 gram)
- 1 çay bardağı dövülmüş badem
Yapılışı:
- Oda sıcaklığındaki tereyağı, pudra şekeri, yumurta ve zeytinyağı mikserle çırpılır.
- Nişasta, kabartma tozu, vanilya ve azar azar da un eklenerek ele yapışmayan kıvamda bir hamur yoğurulur.
- Hamur biraz dinlendirildikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp damla şekli verilir.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirilir.
- Kurabiyeler soğurken bitter çikolata benmari usulü eritilir.
- Kurabiyelerin uç kısımları önce eritilmiş çikolataya sonra da badem kırıntılarına batırılarak çikolata katılaşana kadar bekletilip servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.