19 Temmuz 2019 Cuma

ÇİKOLATALI DAMLA KURABİYE

Çikolatalı Damla Kurabiye Tarifi
Çikolatalı Kurabiye Tarifi
Malzemeler: 
  • 1 adet yumurta 
  • 1 çay bardağı pudra şekeri 
  • 125 gram tereyağı 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 su bardağı buğday nişastası 
  • 2 su bardağı un 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 paket vanilya 
Üzerine: 
  • 1 paket bitter çikolata (80 gram) 
  • 1 çay bardağı dövülmüş badem 

Yapılışı: 
  • Oda sıcaklığındaki tereyağı, pudra şekeri, yumurta ve zeytinyağı mikserle çırpılır.  
  • Nişasta, kabartma tozu, vanilya ve azar azar da un eklenerek ele yapışmayan kıvamda bir hamur yoğurulur.
  • Hamur biraz dinlendirildikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp damla şekli verilir.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirilir.
  • Kurabiyeler soğurken bitter çikolata benmari usulü eritilir.
  • Kurabiyelerin uç kısımları önce eritilmiş çikolataya sonra da badem kırıntılarına batırılarak çikolata katılaşana kadar bekletilip servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...