11 Temmuz 2019 Perşembe

CEVİZLİ ISPANAK SOSLU MAKARNA

Ispanak soslu makarna tarifi
Ispanak soslu makarna nasıl yapılır
Cevizli sos tarifi
Cevizli sos nasıl yapılır

Malzemeler:
  • 250 gram ıspanaklı makarna
  • Haşlamak için sıcak su
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • Tuz
Sos malzemeleri:
  • 1 bağ ıspanak
  • 100 gram parmesan peyniri 
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 2-3 diş sarımsak 
  • Tuz 
Yapılışı:
  • Makarna bol sıcak su içine zeytinyağı ve tuz eklenerek istenen yumuşaklığa gelene kadar 15-20 dakika pişirilir.
  • Süzgece alınıp, suyu süzdürülür.
  • Sos ile makarnalar karıştırılarak sıcak servis edilir.
Sosun yapılışı:
  • Ispanakların sadece yaprakları ayrılıp, iyice yıkanır.
  • Tavaya alınıp suyunu çekene kadar biraz zeytinyağı ile kavrulur. 
  • Ceviz içleri yağsız tavada yakmadan kavrulur.
  • Sarımsaklar çok az tuz eklenerek havanda dövülür.
  • Malzemelerin hepsi mutfak robotuna alınıp, iki üç yemek kaşığı zeytinyağı eklenerek özleşene kadar iyice karıştırılır.
  • Robottan alınan karışıma rendelenmiş parmesan peyniri eklenir.
  • Kavanoza alınıp buzdolabında bekletilerek kullanılır.

2 yorum:

  1. Görüntü muhteşem. Kesinlikle denemelibu tarifi

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkürler.Pesto sostan esinlenerek yapmıştım, umarım beğenirsiniz :)

    YanıtlaSil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...