17 Kasım 2020 Salı

SUSAMLI ÇİÇEK EKMEK

Susamlı Çiçek Ekmek Tarifi
Çiçek Ekmek Nasıl Yapılır
Ekmek Tarifi
Malzemeler:
  • 4 su bardağı un 
  • 2,5 su bardağı ılık su 
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1 paket  yaş mayanın dörtte biri (10 gram ) 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
Üzerine: 
  • 1 adet yumurtanın sarısı 
  • Çörekotu 
  • Susam 
Yapılışı:
  • Derin bir yoğurma kabının içine ılık su konulup, maya elimizle iyice ezilir.
  • Zeytinyağı, tuz ve azar azar da un eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Hamurun üzeri örtülerek bir saat kadar mayalanması için bekletilir.
  • Mayalanan hamur tezgah üzerinde bir kez daha yoğurulup, yedi eşit bezeye ayrılır.
  • Bezeler yuvarlanarak hafif yağlanmış kelepçeli kalıba veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine çiçek şekli verilerek aralıklı olarak yerleştirilir.
  • Üzeri örtülerek yarım saat kadar da tepsi mayası için bekletilir.
  • Bezelerin üstüne fırçayla yumurta sarısı sürülüp, susam ve çörekotu serpilir.
  • Ekmeğin dışının çıtır içinin de yumuşak olması için fırının içine su dolu kase konulur.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarana kadar yaklaşık bir saat pişirilir.
  • Fırından aldıktan sonra sofra bezine sarılıp, bekletildikten sonra dilimlenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...