Demirhindi Şerbeti Tarifi
Demirhindi Şerbeti Nasıl Yapılır
Tamarind Şerbeti Tarifi
Malzemeler:
- 200 gram demirhindi
- 2 litre su
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 adet karanfil
- 2-3 dal adaçayı
- 1 tutam ıhlamur çiçeği
- 1 adet çubuk tarçın
- 1 parça taze zencefil
- 1 yemek kaşığı bal
Yapılışı:
- Demirhindiler kabuklarından ayrıldıktan sonra tencereye alınır.
- Üzerine 2 litre su eklenip, bir gece bekletilir.
- Ertesi gün yumuşayan demirhindilerin içindeki çekirdekler çıkartılır.
- Diğer malzemelerde eklenip, kısık ateş üzerinde bir saat kadar kaynatılır.
- Ocaktan alınıp, soğuması için bekletilir.
- Soğuyan şerbet ince delikli bir süzgeçten süzülerek sürahiye alınır.
- Buzdolabında dinlendirildikten sonra servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.