25 Kasım 2020 Çarşamba

DEMİRHİNDİ ŞERBETİ

Demirhindi Şerbeti Tarifi
Demirhindi Şerbeti Nasıl Yapılır
Tamarind Şerbeti Tarifi
Malzemeler: 
  • 200 gram demirhindi 
  • 2 litre su 
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 2 adet karanfil 
  • 2-3 dal adaçayı 
  • 1 tutam ıhlamur çiçeği 
  • 1 adet çubuk tarçın 
  • 1 parça taze zencefil 
  • 1 yemek kaşığı bal 
Yapılışı: 
  • Demirhindiler kabuklarından ayrıldıktan sonra tencereye alınır.
  • Üzerine 2 litre su eklenip, bir gece bekletilir.
  • Ertesi gün yumuşayan demirhindilerin içindeki çekirdekler çıkartılır. 
  • Diğer malzemelerde eklenip, kısık ateş üzerinde bir saat kadar kaynatılır.
  • Ocaktan alınıp, soğuması için bekletilir.
  • Soğuyan şerbet ince delikli bir süzgeçten süzülerek sürahiye alınır.
  • Buzdolabında dinlendirildikten sonra servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...