Patatesli Peynirli Tart Nasıl Yapılır
Tart Hamuru Malzemeleri:
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı yoğurt
- 80 gram tereyağı
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı un
Üzerine:
- 10 adet haşlanmış orta boy patates
- Yarım su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı buğday nişastası
- 200 gram beyaz peynir
- 100 gram kaşar peyniri
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Dereotu
Yapılışı:
- Oda sıcaklığındaki tereyağı, yumurta, susuz tarafından yoğurt ve zeytinyağı karıştırılır.
- Un, tuz, kabartma tozu da eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulup, streç film ile örtülerek buzdolabında yarım saat kadar dinlendirilir.
- Haşlanmış patateslerin yarısı; yarım su bardağı süt, bir yumurta, nişasta, tuz ve karabiberle karıştırılıp püre olacak şekilde ezilir.
- Patateslerin kalan yarısı ve beyaz peynir minik küpler halinde doğranıp, kaşar peyniri rendesinin yarısı, tuzu ve karabiberi eklenir.
- Tart kalıbı yağlanıp, tabanına pişirme kağıdı konulur.
- Hamur kenar oluşturacak şekilde elimizle kalıba yayılıp, fazla kabarmaması için çatalla delikler açılır.
- Tart hamuru önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15 dakika kadar pişirilip, çıkartılır.
- Patates püresinin yarısı hamurun üzerine yayılır.
- Pürenin üzerine küp küp kestiğimiz patatesler, beyaz peynirler ve kalan kaşar peyniri rendesi yayılır.
- Pürenin kalan kısmı sıkma torbasına doldurulup, tartın üzerinde açıklık bırakmadan istenen şekilde sıkılır.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında hamurun kenarları kızarana kadar pişirilir.
- Fırından almaya yakın fırının ızgarası açılarak üstü de biraz kızartılıp, çıkartılır.
- İnce kıyılmış dereotu serpilerek sıcak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.