19 Kasım 2020 Perşembe

LİMONLU MUHALLEBİ

Limonlu Muhallebi Tarifi 
Limonlu Muhallebi nasıl yapılır 
Malzemeler: 
  • 1 litre süt 
  • 2 yemek kaşığı un 
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası 
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • Yarım çay bardağı limon suyu 
  • 2 adet limonun kabuklarının rendesi
Yapılışı: 
  • Tencerenin içine toz şeker, un ve buğday nişastası konulup, karıştırılır.
  • Süt azar azar eklenip, sürekli karıştırılarak orta ateş üzerinde koyulaşana kadar kaynatılır.
  • Kaynamaya başlayınca limon kabuğu rendesi ve limon suyu da eklenip, bir iki taşım daha kaynatılır.
  • Kaselere paylaştırılıp, oda sıcaklığına gelince buzdolabına alınıp soğuk servis edilir.


2 yorum:

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...