Limonlu Muhallebi Tarifi
Limonlu Muhallebi nasıl yapılır
Malzemeler:
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı limon suyu
- 2 adet limonun kabuklarının rendesi
Yapılışı:
- Tencerenin içine toz şeker, un ve buğday nişastası konulup, karıştırılır.
- Süt azar azar eklenip, sürekli karıştırılarak orta ateş üzerinde koyulaşana kadar kaynatılır.
- Kaynamaya başlayınca limon kabuğu rendesi ve limon suyu da eklenip, bir iki taşım daha kaynatılır.
- Kaselere paylaştırılıp, oda sıcaklığına gelince buzdolabına alınıp soğuk servis edilir.
Nefis bir tatlı.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim.
Sil