26 Kasım 2020 Perşembe

EKŞİLİ KIRMA ZEYTİN

Ekşili Kırma Zeytin Tarifi 
Ekşili Kırma Zeytin Nasıl Yapılır
Malzemeler: 

  • 3 kilogram yeşil zeytin 
  • 1 çay bardağı kaya tuzu 
  • 1 türk kahvesi fincanı limon tuzu  
  • Aldığı kadar su                 
Yapılışı:
  • Zeytinlerin sağlam ve etli olanları ayrılır.
  • Yaprakları, sapları kopartılıp, temizlenir.
  • İyice yıkandıktan sonra süzgeçte suyu süzdürülür.
  • Zeytinler kırılırken etrafa sıçramaması için, temiz büyükçe bir çöp poşetinin kenarları biraz kaldırılarak içine kesme tahtası yerleştirilir.
  • Zeytinlere birer kez taş ile vurularak parçalamadan kırılır.
  • Zeytinleri taş, çekiç, şişenin dip kısmı veya benim gibi ahşap bir havanın dip kısmıyla vurarak da kırabilirsiniz.
  • Zeytinlerin kararmaması için, kırılan zeytinler hiç bekletilmeden su dolu cam kavanoza alınır.
  • Zeytinlerin acısının çıkması için, suyu üç günde bir değiştirilip ağzı kapalı olarak bekletilir.
  • Yaklaşık 15 gün sonra tatlanan zeytinler kontrol edilerek suyu süzülüp, cam kavanoza alınır.
  • Limon tuzu ve kaya tuzu suyun içinde eritilir.
  • Hazırlanan su zeytinlerin üzerine dökülüp, en üstede bir iki yemek kaşığı zeytinyağı dökülür.
  • Kavanozun kapağı kapatılıp, güneş görmeyen serin bir yerde zeytinler bitene kadar bu suyun içinde bekletilir.
  • Yenileceği kadar kavanozdan çıkartılıp servis edilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...