11 Kasım 2020 Çarşamba

SİRKELİ YUVARLAMA ZEYTİN

Sirkeli Yuvarlama Zeytin Tarifi 
Sirkeli Yuvarlama Zeytin Nasıl Yapılır 
Malzemeler: 
  • 3 kilogram kadar siyah zeytin         
  • 1 çay bardağı zeytinyağı          
  • Yarım çay bardağı sirke                       
  • 1,5 su bardağı salamuralık tuz     
Yapılışı: 
  • Zeytinlerin sapları, yaprakları varsa ezik, çürük, kurtlu olanları ayıklanır.
  • Yıkanıp, süzülen zeytinler tepsi içine yayılıp iyice kuruması için bekletilir.
  • Beş litrelik pet su şişesinin içine bir sıra zeytin bir sıra salamuralık tuz konularak doldurulur.
  • Tuz, sirke ve zeytinyağı da eklenip, pet şişenin kapağı sıkıca kapatılır.
  • Mutfakta uygun bir yere yan yatırılıp, günde birkaç defa yuvarlanıp alt üst edilecek şekilde çevrilir.
  • Zeytinlerin olgunluk derecesine göre bir ayla üç ay arasında tuzu eriyip suyunu salana kadar yuvarlanmaya devam edilir.
  • Zeytinler hemen tüketilmeyecekse suyu dökülmeden yenileceği zamana kadar bekletilir.
  • Hemen tüketilecekse pet şişenin kapağı yavaşça açılıp havasının çıkması sağlanır.
  • Zeytinlerin tadına bakılıp yenilecek kıvamdaysa kara suyu dökülüp, yıkandıktan sonra suyu süzülür.
  • Tepsi içine yayılan zeytinler açık havada suyu iyice gidene kadar kurutulur.
  • Zeytinler pet şişe içerisindeyken açık kahverengiyken dış havayla temas edince siyah renge dönüyor, tepsiye yayılıp açık havada bekletildikten sonra buruşuk bir hal alınca servis edilebilir.
  • Kavanoza alınan zeytinlerin üzerine bir su bardağı kadar zeytinyağı dökülüp, dolaba kaldırıldıktan sonra yenileceği kadarı çıkartılır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...