Sirkeli Yuvarlama Zeytin Tarifi
Sirkeli Yuvarlama Zeytin Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 3 kilogram kadar siyah zeytin
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Yarım çay bardağı sirke
- 1,5 su bardağı salamuralık tuz
Yapılışı:
- Zeytinlerin sapları, yaprakları varsa ezik, çürük, kurtlu olanları ayıklanır.
- Yıkanıp, süzülen zeytinler tepsi içine yayılıp iyice kuruması için bekletilir.
- Beş litrelik pet su şişesinin içine bir sıra zeytin bir sıra salamuralık tuz konularak doldurulur.
- Tuz, sirke ve zeytinyağı da eklenip, pet şişenin kapağı sıkıca kapatılır.
- Mutfakta uygun bir yere yan yatırılıp, günde birkaç defa yuvarlanıp alt üst edilecek şekilde çevrilir.
- Zeytinlerin olgunluk derecesine göre bir ayla üç ay arasında tuzu eriyip suyunu salana kadar yuvarlanmaya devam edilir.
- Zeytinler hemen tüketilmeyecekse suyu dökülmeden yenileceği zamana kadar bekletilir.
- Hemen tüketilecekse pet şişenin kapağı yavaşça açılıp havasının çıkması sağlanır.
- Zeytinlerin tadına bakılıp yenilecek kıvamdaysa kara suyu dökülüp, yıkandıktan sonra suyu süzülür.
- Tepsi içine yayılan zeytinler açık havada suyu iyice gidene kadar kurutulur.
- Zeytinler pet şişe içerisindeyken açık kahverengiyken dış havayla temas edince siyah renge dönüyor, tepsiye yayılıp açık havada bekletildikten sonra buruşuk bir hal alınca servis edilebilir.
- Kavanoza alınan zeytinlerin üzerine bir su bardağı kadar zeytinyağı dökülüp, dolaba kaldırıldıktan sonra yenileceği kadarı çıkartılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.