Yoğurtlu Yarma Çorbası Tarifi
Yoğurtlu Dövme Çorbası Nasıl Yapılır
Yoğurtlu Yarma Buğday Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- Yarım kilogram süzme yoğurt
- 1 su bardağı dövülmüş yarma buğday
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 3 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı dolusu un
- 2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı dolusu kuru nane
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1,5 litre kadar su
- Tuz
Yapılışı:
- Dövülmüş yarma buğday üzerini geçecek kadar suyun içinde bekletilir.
- Süzme yoğurda azar azar soğuk su karıştırılıp, çatalla ezilerek kıvamı açılır.
- Derin bir tencerede yağda un kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Önce soğuk su sonra da suyla açılmış süzme yoğurt azar azar karıştırılarak eklenir.
- Kaynayan çorbaya yarma ve haşlanmış nohut eklenir.
- Çorba koyu bir kıvam alana kadar kısık ateşte sürekli karıştırılarak pişirilir.
- Tuzu ve kıvamına göre gerekirse sıcak su eklenir.
- Sos tenceresinde yağda kırmızı biber yakmadan çevrilir.
- Çorbanın üzerine yağlı kırmızı biber ve kuru nane dökülür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.