12 Kasım 2020 Perşembe

YOĞURTLU YARMA ÇORBASI

Yoğurtlu Yarma Çorbası Tarifi  
Yoğurtlu Dövme Çorbası Nasıl Yapılır
Yoğurtlu Yarma Buğday Çorbası Tarifi
Malzemeler:
  • Yarım kilogram süzme yoğurt 
  • 1 su bardağı dövülmüş yarma buğday
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 3 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı dolusu un 
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı dolusu kuru nane 
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber 
  • 1,5 litre kadar su
  • Tuz 
Yapılışı:
  • Dövülmüş yarma buğday üzerini geçecek kadar suyun içinde bekletilir.
  • Süzme yoğurda azar azar soğuk su karıştırılıp, çatalla ezilerek kıvamı açılır.
  • Derin bir tencerede yağda un kokusu çıkana kadar kavrulur.
  • Önce soğuk su sonra da suyla açılmış süzme yoğurt azar azar karıştırılarak eklenir.
  • Kaynayan çorbaya yarma ve haşlanmış nohut eklenir.
  • Çorba koyu bir kıvam alana kadar kısık ateşte sürekli karıştırılarak pişirilir.
  • Tuzu ve kıvamına göre gerekirse sıcak su eklenir.
  • Sos tenceresinde yağda kırmızı biber yakmadan çevrilir.
  • Çorbanın üzerine yağlı kırmızı biber ve kuru nane dökülür.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...