24 Kasım 2020 Salı

PIRASALI KEREVİZ YEMEĞİ

Pırasalı Kereviz Yemeği Tarifi 
Pırasalı Kereviz Yemeği Nasıl Yapılır
Malzemeler: 
  • 4-5 adet pırasa 
  • 2-3 adet yeşil yapraklı kereviz 
  • 1 adet kuru soğan 
  • 1 çay bardağı domates püresi
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • Tuz 
Yapılışı: 
  • Kerevizler soyulup, taze yeşil dalları ve yapraklarıyla birlikte doğranır.
  • Pırasalar da ayıklanıp, doğranır.
  • Yemeklik doğranmış kuru soğan zeytinyağında pembeleştirilirken domates püresi de eklenip kavrulur.
  • Kerevizler, pırasalar, haşlanmış nohutlar, tuzu ve suyu da eklenip, kısık ateşte suyunu çekip yumuşayana kadar pişirildikten sonra ılık servis edilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...