Fajita Tarifi
Tavuk Fajita Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 2 adet kemiksiz tavuk göğsü
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet kapya biber
- 3-4 adet yeşil biber
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Karabiber
- Kekik
- Tuz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı limon suyu
- 3-4 yemek kaşığı soya sosu
- 3-4 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
Yapılışı:
- Tavuk göğsü biraz inceltilip, bir parmak boyunda jülyen şeklinde doğranır.
- Zeytinyağı, limon suyu, soya sosu, ezilmiş sarımsak, karabiber ve tuz eklenerek karıştırılan sosun içine tavuk göğüsleri de konulup en az yarım saat tercihen bir gece bu sos da bekletilir.
- Kuru soğan piyazlık doğranır.
- Biberlerin çekirdekleri çıkartılıp, jülyen şeklinde doğranır.
- Zeytinyağı konulan tavada kuru soğanlar ve biberler beş dakika kadar sotelenip, karabiber ve tuzu eklenir.
- Başka bir tavada soslu tavuk göğüsleri rengi değişene kadar pişirilir.
- İki tavadaki malzemeler karıştırılır.
- Tercihen ev yapımı tortilla içine konulup, rulo yapılarak sıcak servis edilir.
Selamlar, tavuk fajita tarifi için teşekkürler, harika görünüyorlar.
YanıtlaSilÇok teşekkürler :)
Sil