29 Ekim 2020 Perşembe

TAVUK FAJİTA

Tavuk Fajita Tarifi
Fajita Tarifi
Tavuk Fajita Nasıl Yapılır
Malzemeler:
  • 2 adet kemiksiz tavuk göğsü 
  • 1 adet kuru soğan 
  • 2 adet kapya biber 
  • 3-4 adet yeşil biber 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • Karabiber 
  • Kekik 
  • Tuz 
Sosu: 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı limon suyu 
  • 3-4 yemek kaşığı soya sosu 
  • 3-4 diş sarımsak 
  • 1 çay kaşığı karabiber 
  • Tuz


Yapılışı: 
  • Tavuk göğsü biraz inceltilip, bir parmak boyunda jülyen şeklinde doğranır.
  • Zeytinyağı, limon suyu, soya sosu, ezilmiş sarımsak, karabiber ve tuz eklenerek karıştırılan sosun içine tavuk göğüsleri de konulup en az yarım saat tercihen bir gece bu sos da bekletilir.
  • Kuru soğan piyazlık doğranır.
  • Biberlerin çekirdekleri çıkartılıp, jülyen şeklinde doğranır.
  • Zeytinyağı konulan tavada kuru soğanlar ve biberler beş dakika kadar sotelenip, karabiber ve tuzu eklenir.
  • Başka bir tavada soslu tavuk göğüsleri rengi değişene kadar pişirilir.
  • İki tavadaki malzemeler karıştırılır.
  • Tercihen ev yapımı tortilla içine konulup, rulo yapılarak sıcak servis edilir.


2 yorum:

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...