Nar Tatlısı Nasıl YapılırMalzemeler:
- 4 su bardağı taze sıkılmış nar suyu
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı buğday nişastası
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- Hindistan cevizi
Yapılışı:
- Narlar meyve sıkacağı ile sıkılıp, suyu çıkarıldıktan sonra süzülür.
- Derin bir tencereye toz şeker ve buğday nişastası konulup, karıştırılır.
- Nar suyu azar azar dökülerek ve topaklanmaması için sürekli karıştırılarak kısık ateş üzerinde muhallebi kıvamı alana kadar pişirilir.
- Hindistan cevizi yayılmış bir tepsiye sıcakken dökülerek spatula ile üzeri düzeltilir.
- Oda sıcaklığına gelince toz krem şantiye soğuk süt eklenerek mikserle çırpılır.
- Krem şanti narın üzerine yayılıp, spatula ile üzeri düzeltildikten sonra nar taneleri serpilir.
- Narlı karışım iki parçaya kesilip, yavaş yavaş kaldırılarak rulo şeklinde sarılıp, buzdolabına konulur.
- Keskin bir bıçakla dilim dilim kesilip servis edilir.
Renk muhteşem...nar sirkesi ve nar likörü için epey bir nar ayıkladım aslında şu günlerde. Parmaklarım sapsarı oldu. Bunu da denemeli aslında...
YanıtlaSilDeğişik bir lezzet, beğeneceğinizi umuyorum. Kolay gelsin :)
Sil