Limonlu Parfe Nasıl YapılırMalzemeler:
- 1 paket limonlu jöle
- 2 su bardağı sıcak su
- 3 adet limon
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
Yapılışı:
- Kaynar su içinde jöle eritilip, soğumaya bırakılır.
- Başka bir kap içinde krem şanti soğuk süt ile katılaşana kadar mikserle çırpılır.
- Limonların suyu sıkılıp, toz şeker eriyene kadar karıştırılır.
- Oda sıcaklığına gelen tüm malzemeler karıştırılır.
- Altına ve kenarlarına yağlı kağıt konulmuş kelepçeli kalıba dökülür.
- Üzeri streç film ile kapatılıp, dondurucuda bir gece bekletilir.
- Ertesi gün kalıptan çıkartılıp, servis tabağına alınır, üzeri meyvelerle süslenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.