7 Ekim 2020 Çarşamba

LİMONLU PARFE

Limonlu Parfe Tarifi
Limonlu Parfe Nasıl Yapılır
Malzemeler: 
  • 1 paket limonlu jöle 
  • 2 su bardağı sıcak su 
  • 3 adet limon  
  • Yarım su bardağı toz şeker 
  • 1 paket krem şanti 
  • 1 su bardağı süt
Yapılışı: 
  • Kaynar su içinde jöle eritilip, soğumaya bırakılır.
  • Başka bir kap içinde krem şanti soğuk süt ile katılaşana kadar mikserle çırpılır.
  • Limonların suyu sıkılıp, toz şeker eriyene kadar karıştırılır.
  • Oda sıcaklığına gelen tüm malzemeler karıştırılır.
  • Altına ve kenarlarına yağlı kağıt konulmuş kelepçeli kalıba dökülür.
  • Üzeri streç film ile kapatılıp, dondurucuda bir gece bekletilir.
  • Ertesi gün kalıptan çıkartılıp, servis tabağına alınır, üzeri meyvelerle süslenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...