Kuşkonmaz Çorbası Tarifi
Kuşkonmaz Çorbası Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 1 demet kuşkonmaz
- 1 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı un
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 4 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
Yapılışı:
- Kuşkonmazlar yıkanıp, sert kısımları sebze soyucusu ile soyulduktan sonra taze dalları doğranır.
- Tencereye zeytinyağı konulup, kuşkonmazlar ve ince doğranmış kuru soğanlar çevrilerek kavrulur.
- Sebzeler yumuşayınca un da eklenip, kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Ilık su ve süt eklenerek sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
- Tuzu ve karabiberi eklendikten sonra blendırdan geçirilip sıcak servis edilir.
Almanya'dadikkatimi çekmişti. Çok vardı. Internette araştırmıştım. Ne yapılır diye. Çorbası değişikmiş. Genelde garniyür olarak kullanılıyor. Elinize sağlık. Sevgiler.
YanıtlaSilDoğrudur genellikle garnitür olarak kullanılıyor. Çok teşekkür ederim, sevgiler.
Sil