Acı Biber Reçeli Tarifi
Acı Biber Reçeli Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 5 adet büyük boy kapya biber
- 5 adet jalapeno biber
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı su
- Yarım limon kabuğunun rendesi
- 3-4 damla limon suyu
Yapılışı:
- Kapya biberler ve jalapeno biberlerin çekirdekleri ayıklanıp, yıkanır.
- Biberler olabildiğince minik doğranır veya mutfak robotunda parçalanır.
- Tencereye alınan biberlerin üzerine toz şeker eklenip, sulanması için bekletilir.
- Limon kabuğu rendesi ve su da eklenerek kısık ateş üzerinde kıvam alana kadar kaynatılır.
- Ocaktan almaya yakın limon suyu da eklenip, bir iki taşım daha kaynatılır.
- Kavanozlara paylaştırılıp, buzdolabında saklanır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.