Gambilya Favası Nasıl YapılırMalzemeler:
- 1 su bardağı gambilya
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 adet küçük soğan
- Yarım limonun suyu
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 diş sarımsak
- Dereotu
- Tuz
Yapılışı:
- Gambilya bir gece önceden ıslatılıp, ertesi gün suyu süzülür.
- Derin bir tencere içine yıkanıp süzülmüş gambilya, ince kıyılmış kuru soğan ve sıcak su eklenerek gambilyalar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir.
- Ezilmiş sarımsak, zeytinyağı ve limon suyu da eklenerek blender ile iyice parçalanır.
- İstenirse ince kıyılmış dereotu eklenip karıştırılır.
- Servis tabağına alınıp, kaşığın tersiyle şekil verilip üzerine zeytinyağı gezdirilerek soğuk servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.