1 Ekim 2020 Perşembe

GAMBİLYA FAVASI

Gambilya Favası Tarifi
Gambilya Favası Nasıl Yapılır
Malzemeler:
  • 1 su bardağı gambilya 
  • 3 su bardağı sıcak su 
  • 1 adet küçük soğan 
  • Yarım limonun suyu
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1 diş sarımsak 
  • Dereotu 
  • Tuz 
Yapılışı: 
  • Gambilya bir gece önceden ıslatılıp, ertesi gün suyu süzülür.
  • Derin bir tencere içine yıkanıp süzülmüş gambilya, ince kıyılmış kuru soğan ve sıcak su eklenerek gambilyalar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir.
  • Ezilmiş sarımsak, zeytinyağı ve limon suyu da eklenerek blender ile iyice parçalanır.
  • İstenirse ince kıyılmış dereotu eklenip karıştırılır.
  • Servis tabağına alınıp, kaşığın tersiyle şekil verilip üzerine zeytinyağı gezdirilerek soğuk servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...