Biber Salçası Tarifi
Biber Salçası Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 20 kilogram salçalık kırmızı biber
- 5 kilogram domates
- 1 kilogram acı biber (istenirse)
- 8-10 yemek kaşığı kadar kaya tuzu
Yapılışı:
- Biberlerin sapları kesilip, çekirdekli kısımları çıkartıldıktan sonra irice parçalara doğranır.
- Domatesler de ortadan ikiye kesilip, çekirdekleri başka bir kaba elimizle hafifçe sıkılarak çıkartıldıktan sonra irice parçalar halinde doğranır.
- Acı istenirse acı biberler de sapları kesilip, irice doğranır.
- Doğranan biberler ve domatesler büyük ve derin bir tencereye konulup, hiç su eklenmeden suyunu çekip bırakana kadar önce kısık ateş üzerinde pişirilir.
- Tencerenin kapağı kapatılmadan orta ateş üzerinde dibini tutmaması için arada karıştırılarak malzeme yarıya inene kadar pişirilir.
- Ateşten almaya yakın kaya tuzu da eklenip iyice karıştırılır.
- Soğuduktan sonra karışım süzgeçten geçirilir.
- Acı biber de eklediyseniz, elinizi yakmaması için eldiven takarak süzgeçten geçirilir.
- Suyunu çekip, süzgeçten geçirilen biberler tepsiye yayılıp, güneş gören bir yerde arada karıştırılarak istenen kıvama gelinceye kadar bekletilir.
- Steril edilmiş kavanozlara paylaştırılan salçanın üzerine hava almaması için zeytinyağı eklenip kapağı sıkıca kapatılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.