30 Eylül 2020 Çarşamba

BİBER SALÇASI

Biber Salçası Tarifi
Biber Salçası Nasıl Yapılır
Malzemeler: 
  • 20 kilogram salçalık kırmızı biber 
  • 5 kilogram domates 
  • 1 kilogram acı biber (istenirse)
  • 8-10 yemek kaşığı kadar kaya tuzu
Yapılışı:
  • Biberlerin sapları kesilip, çekirdekli kısımları çıkartıldıktan sonra irice parçalara doğranır.
  • Domatesler de ortadan ikiye kesilip, çekirdekleri başka bir kaba elimizle hafifçe sıkılarak çıkartıldıktan sonra irice parçalar halinde doğranır.
  • Acı istenirse acı biberler de sapları kesilip, irice doğranır.
  • Doğranan biberler ve domatesler büyük ve derin bir tencereye konulup, hiç su eklenmeden suyunu çekip bırakana kadar önce kısık ateş üzerinde pişirilir.
  • Tencerenin kapağı kapatılmadan orta ateş üzerinde dibini tutmaması için arada karıştırılarak malzeme yarıya inene kadar pişirilir.
  • Ateşten almaya yakın kaya tuzu da eklenip iyice karıştırılır.
  • Soğuduktan sonra karışım süzgeçten geçirilir.
  • Acı biber de eklediyseniz, elinizi yakmaması için eldiven takarak süzgeçten geçirilir.
  • Suyunu çekip, süzgeçten geçirilen biberler tepsiye yayılıp, güneş gören bir yerde arada karıştırılarak istenen kıvama gelinceye kadar bekletilir.
  • Steril edilmiş kavanozlara paylaştırılan salçanın üzerine hava almaması için zeytinyağı eklenip kapağı sıkıca kapatılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...