Börülce Salatası Tarifi
Börülce Salatası Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 1 kilogram börülce
- 2 litre su
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2-3 adet domates
- 3-4 diş sarımsak
- Tuz
Yapılışı:
- Börülcelerin uç kısımları elle kopartılıp, ayıklanır.
- Uzunluğuna göre iki üç parçaya bölünür.
- Derin bir tencerede, bol kaynar suda karıştırmadan parçalamadan, yumuşayana kadar haşlanır.
- Üzerinde biriken köpükler ara sıra alınır.
- Haşlanan börülceler, süzgeçte süzülüp, soğuk sudan geçirilir.
- Servis tabağına alınıp, zeytinyağı, tuz, sarımsak ve istenirse limon suyu eklenir.
- Domateslerin kabukları soyulup minik küpler halinde doğranıp börülcelerle karıştırılır.
- Üzerine domates sos olarak yapılmak istenirse, domateslerin altı bıçakla + işareti şeklinde kesilip, sıcak suyun içine atılır.
- Sıcak suyun içinde biraz bekletilip, çıkarıldıktan sonra kabukları soyulur.
- Domatesler iyice ezilip, tuz ve dövülmüş sarımsaklarla karıştırılır.
- Servis tabağına alınan börülcelerin üzerine domatesli sos dökülüp, zeytinyağı ve limon suyu gezdirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.