8 Eylül 2020 Salı

BÖRÜLCE SALATASI

Börülce Salatası Tarifi 
Börülce Salatası Nasıl Yapılır
Malzemeler: 
  • 1 kilogram börülce  
  • 2 litre su 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • 2-3 adet domates 
  • 3-4 diş sarımsak  
  • Tuz   
Yapılışı:
  • Börülcelerin uç kısımları elle kopartılıp, ayıklanır.
  • Uzunluğuna göre iki üç parçaya bölünür.
  • Derin bir tencerede, bol kaynar suda karıştırmadan parçalamadan, yumuşayana kadar haşlanır.
  • Üzerinde biriken köpükler ara sıra alınır.
  • Haşlanan börülceler, süzgeçte süzülüp, soğuk sudan geçirilir.
  • Servis tabağına alınıp, zeytinyağı, tuz, sarımsak ve istenirse limon suyu eklenir.
  • Domateslerin kabukları soyulup minik küpler halinde doğranıp börülcelerle karıştırılır.
  • Üzerine domates sos olarak yapılmak istenirse, domateslerin altı bıçakla + işareti şeklinde kesilip, sıcak suyun içine atılır.
  • Sıcak suyun içinde biraz bekletilip, çıkarıldıktan sonra kabukları soyulur.
  • Domatesler iyice ezilip, tuz ve dövülmüş sarımsaklarla karıştırılır.
  • Servis tabağına alınan börülcelerin üzerine domatesli sos dökülüp, zeytinyağı ve limon suyu gezdirilir. 



 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...