22 Eylül 2020 Salı

KIŞLIK KÖZLENMİŞ KAPYA BİBER

Kışlık Közlenmiş Kapya Biber Tarifi
Kışlık Közlenmiş Kapya Biber Nasıl Yapılır
Kışlık Közlenmiş Kapya Biber Dondurucuda Nasıl Saklanır
Malzemeler: 
  • 3 kilogram kapya biber 
  • Buzdolabı poşeti


Yapılışı: 
  • Kapya biberler yıkanıp, süzüldükten sonra kurulanır.
  • Tercihen odun ateşinde, fırında veya ocak üzerinde közlenir.
  • Közlenen biberlerin üzeri örtülüp, soğumaları beklenir.
  • Soğuyan biberlerin kabukları soyulup, çekirdekleri çıkartıldıktan sonra yıkanıp süzgece konulur.
  • İyice süzülen biberler bütün olarak veya küp küp doğranarak buzdolabı poşetlerine paylaştırılır.
  • Pipet yardımıyla fazla havası alınıp, bağlandıktan sonra fazla yer kaplamaması için iyice yassıltılıp, kışın kullanılmak üzere dondurucuda saklanır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...