Kışlık Közlenmiş Kapya Biber Tarifi
Kışlık Közlenmiş Kapya Biber Nasıl Yapılır
Kışlık Közlenmiş Kapya Biber Dondurucuda Nasıl Saklanır
Malzemeler:
- Kapya biberler yıkanıp, süzüldükten sonra kurulanır.
- Tercihen odun ateşinde, fırında veya ocak üzerinde közlenir.
- Közlenen biberlerin üzeri örtülüp, soğumaları beklenir.
- Soğuyan biberlerin kabukları soyulup, çekirdekleri çıkartıldıktan sonra yıkanıp süzgece konulur.
- İyice süzülen biberler bütün olarak veya küp küp doğranarak buzdolabı poşetlerine paylaştırılır.
- Pipet yardımıyla fazla havası alınıp, bağlandıktan sonra fazla yer kaplamaması için iyice yassıltılıp, kışın kullanılmak üzere dondurucuda saklanır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.