6 Eylül 2020 Pazar

MAYALI SÜTLÜ ÇÖREK

Mayalı Sütlü Çörek Tarifi
Mayalı Sütlü Çörek Nasıl Yapılır
Malzemeler: 
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet yumurtanın beyazı
  • 6,5-7 su bardağı un
Üzerine:
  • Yumurta sarısı
  • Ayçiçeği
İçine: 
  • Kaşar peyniri
  • Domates
  • Salatalık 
  • Roka
Yapılışı:
  • Unun yarısı derin bir yoğurma kabına alınıp, instant maya, toz şeker, süt, zeytinyağı ve yumurtanın beyazları ile karıştırılır.
  • Tuz ve kalan un azar azar eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Üzeri örtülerek bir saat kadar mayalandırılır.
  • Mayalanan hamurdan parçalar kopartılıp yuvarlandıktan sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizilir.
  • Üstlerine fırçayla yumurta sarısı sürülüp ayçiçeği serpilir.
  • Tepside de yarım saat mayalandırıldıktan sonra önceden ısıtılmış 190 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirilir.
  • Fırından çıkıp ilk sıcaklığı geçince bir tarafından bıçakla kesilip, içine kaşar, domates, biber dilimleri ve roka gibi yeşillikler konularak servis edilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...