Mayalı Sütlü Çörek Tarifi
Mayalı Sütlü Çörek Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet yumurtanın beyazı
- 6,5-7 su bardağı un
Üzerine:
- Yumurta sarısı
- Ayçiçeği
İçine:
- Unun yarısı derin bir yoğurma kabına alınıp, instant maya, toz şeker, süt, zeytinyağı ve yumurtanın beyazları ile karıştırılır.
- Tuz ve kalan un azar azar eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Üzeri örtülerek bir saat kadar mayalandırılır.
- Mayalanan hamurdan parçalar kopartılıp yuvarlandıktan sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizilir.
- Üstlerine fırçayla yumurta sarısı sürülüp ayçiçeği serpilir.
- Tepside de yarım saat mayalandırıldıktan sonra önceden ısıtılmış 190 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirilir.
- Fırından çıkıp ilk sıcaklığı geçince bir tarafından bıçakla kesilip, içine kaşar, domates, biber dilimleri ve roka gibi yeşillikler konularak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.