19 Eylül 2020 Cumartesi

ERİK PESTİLİ

Pestil Tarifi
Erik Pestili  Tarifi 
Erik Pestili Nasıl Yapılır
Malzemeler: 
  • 5 kilogram erik 
  • 1 su bardağı su 
  • 1 su bardağı toz şeker 
Yapılışı: 
  • Erikler yıkanıp, sapları ve mürdüm eriklerinin çekirdekleri ayıklanır.
  • Derin bir tencereye alınan eriklerin sululuk ve tatlılık oranına göre, istenirse su ve toz şeker eklenir.
  • Arada karıştırılarak dibini tutturmadan erikler çekirdeklerinden ayrılana kadar pişirilir.
  • Soğuyan erikler süzgeçten geçirilir.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsilere çok kalın olmayacak şekilde dökülür. 
  • Üzerine tülbent örtülerek güneş altında iyice kuruyana kadar bekletilir.
  • Kuruyan pestillerin kenarından yağlı kağıt yavaş yavaş ayrılır.
  • Pestiller rulo, muska veya istenen şekillerde aralarına ceviz, fındık konularak sarılır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...