Lavantalı Muhallebi Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 1 litre süt
- 200 ml süt kreması
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 5 yemek kaşığı buğday nişastası
- 2 yemek kaşığı dolusu lavanta tohumu
- 80 gram beyaz çikolata
Yapılışı:
- Mutfak için kullandığınız bir tülbentin içine lavantalar konulup, sıkıca bağlanır.
- Lavanta torbası sütün içinde bir gece bekletilerek aromasının süte geçmesi sağlanır.
- Lavanta kesesi çıkarıldıktan sonra süt gerekirse süzülerek derince bir tencereye boşaltılır.
- Malzemelerin hepsi karıştırılıp, orta ateş üzerinde dibini tutturmadan göz göz oluncaya kadar pişirilir.
- Ocaktan aldıktan sonra ilk sıcaklığı geçince istenirse küçük parçalara ayrılan beyaz çikolata eklenip, mikserle çırpılır.
- Servis kaplarına paylaştırılıp soğuyunca servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.