15 Eylül 2020 Salı

LAVANTALI MUHALLEBİ

Lavantalı Muhallebi Tarifi
Lavantalı Muhallebi Nasıl Yapılır

Malzemeler:
  • 1 litre süt 
  • 200 ml süt kreması 
  • 1,5 su bardağı toz şeker 
  • 5 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 2 yemek kaşığı dolusu lavanta tohumu
  • 80 gram beyaz çikolata 
Yapılışı: 
  • Mutfak için kullandığınız bir tülbentin içine lavantalar konulup, sıkıca bağlanır.
  • Lavanta torbası sütün içinde bir gece bekletilerek aromasının süte geçmesi sağlanır.
  • Lavanta kesesi çıkarıldıktan sonra süt gerekirse süzülerek derince bir tencereye boşaltılır.
  • Malzemelerin hepsi karıştırılıp, orta ateş üzerinde dibini tutturmadan göz göz oluncaya kadar pişirilir.
  • Ocaktan aldıktan sonra ilk sıcaklığı geçince istenirse küçük parçalara ayrılan beyaz çikolata eklenip, mikserle çırpılır.
  • Servis kaplarına paylaştırılıp soğuyunca servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...