21 Eylül 2020 Pazartesi

PATLICANLI BULGUR PİLAVI

Bulgur Pilavı Tarifi
Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi
Patlıcanlı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır

Malzemeler:
  • 2 su bardağı bulgur 
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet  domates 
  • 2 adet acı-tatlı sivri biber 
  • 1 adet kuru soğan 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • Tuz 
Yapılışı:
  • Patlıcanlar alacalı soyulduktan sonra küp küp doğranıp, bir süre acısının çıkması için tuzlu su içinde bekletilir.
  • Biberler ve kabuğu soyulan domatesler de doğranır.
  • Patlıcanlar tuzlu sudan alınıp süzülür.
  • Önce yemeklik doğranmış soğanlar sonra patlıcanlar ve biberler zeytinyağında çevrilerek kavrulur.
  • Doğranmış domatesler de eklenerek bir kaç defa yağda çevrilir.
  • Yıkanıp, süzülmüş bulgur; tuz ve sıcak su da eklenerek pilav göz göz olup suyunu çekene kadar pişirilir.
  • Biraz demlendirildikten sonra servis edilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...