Bulgur Pilavı Tarifi
Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi
Patlıcanlı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 2 su bardağı bulgur
- 4 su bardağı sıcak su
- 2 adet patlıcan
- 2 adet domates
- 2 adet acı-tatlı sivri biber
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
Yapılışı:
- Patlıcanlar alacalı soyulduktan sonra küp küp doğranıp, bir süre acısının çıkması için tuzlu su içinde bekletilir.
- Biberler ve kabuğu soyulan domatesler de doğranır.
- Patlıcanlar tuzlu sudan alınıp süzülür.
- Önce yemeklik doğranmış soğanlar sonra patlıcanlar ve biberler zeytinyağında çevrilerek kavrulur.
- Doğranmış domatesler de eklenerek bir kaç defa yağda çevrilir.
- Yıkanıp, süzülmüş bulgur; tuz ve sıcak su da eklenerek pilav göz göz olup suyunu çekene kadar pişirilir.
- Biraz demlendirildikten sonra servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.