Domates Reçeli Tarifi
Domates Reçeli Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 1 kilogram minik armut domates
- 4 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- Yarım limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı toz limon tuzu
- 1 su bardağı badem
- 7-8 adet karanfil
Yapılışı:
- Etli, minik domatesler kaynar su içinde bir süre bekletilip, kabuğu soyulur.
- Bademler kaynar suyun içinde bir süre bekletildikten sonra kabukları soyulup, ağartılır.
- Dibine kürdanla delik açılan domatesler patlatılmadan elimizle hafifçe sıkılarak suyu ve çekirdekleri olabildiğince çıkartılır.
- Derin bir kabın içine bir tatlı kaşığı karbonat eklenip, iyice karıştırıldıktan sonra soyulmuş domatesler de kabın içine konulur.
- Domateslerin üzerini geçecek kadar su eklenip, küçük bir kapakla kapatılarak domateslerin suyun içinde kalması sağlanır.
- Bir gece buzdolabında bekletilen domatesler süzgece alınıp suyu süzülür.
- Elimizle hafifçe sıkılarak içerisinde su varsa çıkması sağlanır.
- Domateslerin delik olan kısımlarına birer tane ağartılmış badem sokulur.
- Toz şeker, su ve karanfiller derin bir kabın içine alınarak kıvam alana kadar kaynatılır.
- Domatesler ve artan bademlerde şuruba eklenir.
- Önce harlı, kaynadıktan sonra kısık ateş üzerinde köpükleri alınarak arada karıştırılır.
- Ocaktan almaya yakın limon suyu ve limon tuzu da eklenip, reçel kıvamını alana kadar bir kaç taşım daha kaynatılır.
- Kavanozlara paylaştırılıp, kapağı sıkıca kapatıldıktan sonra ters çevrilir.
- Ertesi gün düzeltilip, kilere kaldırılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.