14 Eylül 2020 Pazartesi

DOMATES REÇELİ

Domates Reçeli Tarifi 
Domates Reçeli Nasıl Yapılır
Malzemeler: 
  • 1 kilogram minik armut domates 
  • 4 su bardağı toz şeker 
  • 3 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • Yarım limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı toz limon tuzu 
  • 1 su bardağı badem
  • 7-8 adet karanfil
Yapılışı:
  • Etli, minik domatesler kaynar su içinde bir süre bekletilip, kabuğu soyulur.
  • Bademler kaynar suyun içinde bir süre bekletildikten sonra kabukları soyulup, ağartılır.
  • Dibine kürdanla delik açılan domatesler patlatılmadan elimizle hafifçe sıkılarak suyu ve çekirdekleri olabildiğince çıkartılır.
  • Derin bir kabın içine bir tatlı kaşığı karbonat eklenip, iyice karıştırıldıktan sonra soyulmuş domatesler de kabın içine konulur.
  • Domateslerin üzerini geçecek kadar su eklenip, küçük bir kapakla kapatılarak domateslerin suyun içinde kalması sağlanır.
  • Bir gece buzdolabında bekletilen domatesler süzgece alınıp suyu süzülür.
  • Elimizle hafifçe sıkılarak içerisinde su varsa çıkması sağlanır.
  • Domateslerin delik olan kısımlarına birer tane ağartılmış badem sokulur.
  • Toz şeker, su ve karanfiller derin bir kabın içine alınarak kıvam alana kadar kaynatılır.
  • Domatesler ve artan bademlerde şuruba eklenir.
  • Önce harlı, kaynadıktan sonra kısık ateş üzerinde köpükleri alınarak arada karıştırılır.
  • Ocaktan almaya yakın limon suyu ve limon tuzu da eklenip, reçel kıvamını alana kadar bir kaç taşım daha kaynatılır.
  • Kavanozlara paylaştırılıp, kapağı sıkıca kapatıldıktan sonra ters çevrilir.
  • Ertesi gün düzeltilip, kilere kaldırılır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...