Kaynar Su İle Kornişon Turşusu Tarifi
Kaynar Su ile Turşu Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 500-600 gram kadar kornişon salatalık
- 1 yemek kaşığı dolusu kaya tuzu
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- 1 çay bardağı elma veya üzüm sirkesi
- 1 baş ayıklanmış sarımsak
- Kavanozun üzeri dolana kadar kaynamış sıcak su
- 1 litrelik cam kavanoz
- Kullanılmamış kavanoz kapağı
Yapılışı:
- Kornişon salatalıklar bir gece öncesinden su içinde bekletilip, ertesi gün fırça yardımıyla iyice yıkanıp, süzülür.
- Kornişonların uç kısımlarından bıçakla çok az alınıp, kürdan yardımıyla bir kaç yerinden delik açılır.
- Diş diş ayıklanmış sarımsaklarla birlikte kavanoza sıkıca yerleştirilir.
- Her bir litrelik kavanozun içine; bir yemek kaşığı kaya tuzu, bir çay kaşığı toz şeker, bir çay kaşığı limon tuzu ve 1 çay bardağı sirke dökülür.
- Kavanozun üzeri kaynamakta olan sıcak su ile bir parmak boşluk kalacak şekilde doldurulur.
- Kaynar su içinde bekletilen, hiç kullanılmamış kavanoz kapaklarıyla sıkıca kapatılıp ters çevrilir.
- Ertesi gün düzeltilen kavanozlar güneş almayan serin bir yerde saklanır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.