11 Eylül 2020 Cuma

KORNİŞON TURŞUSU

Kornişon Turşusu Tarifi
Kaynar Su İle Kornişon Turşusu Tarifi
Kaynar Su ile Turşu Nasıl Yapılır

Malzemeler: 
  • 500-600 gram kadar kornişon salatalık 
  • 1 yemek kaşığı dolusu kaya tuzu 
  • 1 çay kaşığı toz şeker 
  • 1 çay kaşığı limon tuzu 
  • 1 çay bardağı elma veya üzüm sirkesi 
  • 1 baş ayıklanmış sarımsak 
  • Kavanozun üzeri dolana kadar kaynamış sıcak su
  • 1 litrelik cam kavanoz
  • Kullanılmamış kavanoz kapağı
Yapılışı:
  • Kornişon salatalıklar bir gece öncesinden su içinde bekletilip, ertesi gün fırça yardımıyla iyice yıkanıp, süzülür.
  • Kornişonların uç kısımlarından bıçakla çok az alınıp, kürdan yardımıyla bir kaç yerinden delik açılır.
  • Diş diş ayıklanmış sarımsaklarla birlikte kavanoza sıkıca yerleştirilir.
  • Her bir litrelik kavanozun içine; bir yemek kaşığı kaya tuzu, bir çay kaşığı toz şeker, bir çay kaşığı limon tuzu ve 1 çay bardağı sirke dökülür.
  • Kavanozun üzeri kaynamakta olan sıcak su ile bir parmak boşluk kalacak şekilde doldurulur.
  • Kaynar su içinde bekletilen, hiç kullanılmamış kavanoz kapaklarıyla sıkıca kapatılıp ters çevrilir.
  • Ertesi gün düzeltilen kavanozlar güneş almayan serin bir yerde saklanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...