2 Eylül 2020 Çarşamba

ŞEFTALİ-KAYISI KONSERVESİ

Şeftali-Kayısı Konservesi Tarifi
Şeftali-Kayısı Konservesi Nasıl Yapılır
Malzemeler: 
  • Şeftali
  • Kayısı
  • Toz şeker
  • Limon suyu
  • Cam kavanoz



Yapılışı:
  • Şeftaliler iyice yıkanıp, kabukları olabildiğince ince soyulur, çekirdekleri çıkartılır.
  • Kayısılar iyice yıkanıp, çekirdekleri çıkartılır.
  • Kaynar suyla steril edilmiş kavanozlara yarım veya dilimlenmiş şeftali ve kayısılar yerleştirilir.
  • Her yarım litrelik kavanoza yarım çay bardağı toz şeker ve meyvelerin kararmaması için 1 yemek kaşığı limon suyu eklenir.
  • Kavanozların üzerinde bir parmak boşluk kalacak şekilde sıcak su eklenir.
  • Kaynar suda sterile edilmiş kapaklar sıkıca kapatılır.
  • Tencerenin altına ve birbirlerine çarpıp kırılmamaları için aralara mutfak bezlerinden yerleştirilerek kavanozlar tencereye konulur.
  • Kavanozların üstüne çıkana kadar tencereye sıcak su eklenip, önce orta sonra kısık ateşte yarım saat kaynatılır.
  • Tencere içinde soğumaları beklenen kavanozlar alınıp, ters çevrilerek bir sürede tezgah üzerinde bekletilir.
  • Kışın komposto veya pasta, tatlı süslemelerinde kullanmak üzere kaldırılır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...