Şeftali-Kayısı Konservesi Tarifi
Şeftali-Kayısı Konservesi Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- Şeftaliler iyice yıkanıp, kabukları olabildiğince ince soyulur, çekirdekleri çıkartılır.
- Kayısılar iyice yıkanıp, çekirdekleri çıkartılır.
- Kaynar suyla steril edilmiş kavanozlara yarım veya dilimlenmiş şeftali ve kayısılar yerleştirilir.
- Her yarım litrelik kavanoza yarım çay bardağı toz şeker ve meyvelerin kararmaması için 1 yemek kaşığı limon suyu eklenir.
- Kavanozların üzerinde bir parmak boşluk kalacak şekilde sıcak su eklenir.
- Kaynar suda sterile edilmiş kapaklar sıkıca kapatılır.
- Tencerenin altına ve birbirlerine çarpıp kırılmamaları için aralara mutfak bezlerinden yerleştirilerek kavanozlar tencereye konulur.
- Kavanozların üstüne çıkana kadar tencereye sıcak su eklenip, önce orta sonra kısık ateşte yarım saat kaynatılır.
- Tencere içinde soğumaları beklenen kavanozlar alınıp, ters çevrilerek bir sürede tezgah üzerinde bekletilir.
- Kışın komposto veya pasta, tatlı süslemelerinde kullanmak üzere kaldırılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.