Kabak Çiçeği Dolması Tarifi
Kabak Çiçeği Dolması Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 20-25 adet kabak çiçeği
- 1-1,5 su bardağı dolmalık pirinç
- 3 adet kuru soğan
- 1 adet domates veya 2-3 yemek kaşığı domates sosu
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Yarım demet dereotu
- Yarım demet maydanoz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
Yapılışı:
- Kabak çiçekleri zedelenmeden yıkanır.
- Yaprakları yırtmadan, ortalarındaki tohum kısımları kopartılıp çıkartılır.
- Çiçeklerin kapanmaması ve varsa böceklerin çıkması için buzlu su içinde bekletilir.
- Pirinç ayıklanıp, sıcak su dolu bir kabın içinde su soğuyana kadar bekletilir.
- Kuru soğanlar yemeklik doğranıp, istenirse zeytinyağında kavrulur.
- Rendelenmiş bir domates eklenip, zeytinyağında çevrilir.
- Süzülen pirinçler, ince kıyılmış dereotu, maydanoz, karabiber ve tuz eklenip, karıştırılır.
- Kabak çiçeklerine bir tatlı kaşığı kadar pirinç doldurulup, yaprakları içe doğru kapatılır.
- Çiçekler yayvan bir tencereye yan yana gelecek şekilde aralıksız dizilir.
- Üzerine zeytinyağı, tuz ve çiçeklerin üzerine gelecek kadar su eklenir.
- Dağılmaması için üstlerine geniş bir tabak konulur.
- Yarım saat kadar kısık ateşte kapağı kapalı olarak suyunu çekene kadar pişirilir.
- İlk sıcaklığı geçince servis tabağına alınıp, ılık servis edilir.
çok severim elinize sağlık
YanıtlaSilSevilmez mi :) Çok teşekkürler.
Silinanılmaz güzel görünüyor. Elinize sağlık
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim.
Sil