29 Ağustos 2020 Cumartesi

PİZZA POĞAÇA

Pizza Poğaça Tarifi
Pizza Poğaça Nasıl Yapılır
Malzemeler: 
  • 1 su bardağı ılık su 
  • 1 su bardağı ılık süt 
  • 1 su bardağı zeytinyağı 
  • 1 adet yumurta 
  • 1 paket instant maya 
  • 1 yemek kaşığı toz şeker 
  • 1 yemek kaşığı tuz 
  • 7 su bardağı un 
  • 250 gram tuzsuz lor 
  • 1 adet yumurtanın beyazı 
  • Domates 
  • Biber 
Üzerine: 
  • 1 adet yumurtanın sarısı 
  • Çörekotu 
Yapılışı: 
  • Küçük bir kasenin içine instant maya, toz şeker ve ılık su konulup, karıştırıldıktan sonra 15 dakika kadar bekletilir.
  • Yoğurma kabına elenmiş unun yarısı, instant mayalı karışım, ılık süt, zeytinyağı, yumurta ve kalan un da azar azar eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Hamurun üzeri örtülerek bir saat kadar mayalandırılır.
  • Mayalanan hamurdan yirmi dört adet parça kopartılıp, yuvarlandıktan sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizilir.
  • Üstleri örtülerek yarım saat mayalandırılır.
  • Mayalanan hamurların üzerine dibi zeytinyağına batırılmış çay bardağı ile bastırılarak çukurlar açılır.
  • Lor, tuz ve yumurta akı karıştırılıp çukurların içine paylaştırılır.
  • Her çukurun içine birer domates dilimi ve biber yerleştirilir.
  • Kenarlarına yumurta sarısı sürülüp, çörekotu serpilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat kadar kontrol edilerek pişirilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...