Pizza Poğaça Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 adet yumurta
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 7 su bardağı un
- 250 gram tuzsuz lor
- 1 adet yumurtanın beyazı
- Domates
- Biber
- 1 adet yumurtanın sarısı
- Çörekotu
Yapılışı:
- Küçük bir kasenin içine instant maya, toz şeker ve ılık su konulup, karıştırıldıktan sonra 15 dakika kadar bekletilir.
- Yoğurma kabına elenmiş unun yarısı, instant mayalı karışım, ılık süt, zeytinyağı, yumurta ve kalan un da azar azar eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Hamurun üzeri örtülerek bir saat kadar mayalandırılır.
- Mayalanan hamurdan yirmi dört adet parça kopartılıp, yuvarlandıktan sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizilir.
- Üstleri örtülerek yarım saat mayalandırılır.
- Mayalanan hamurların üzerine dibi zeytinyağına batırılmış çay bardağı ile bastırılarak çukurlar açılır.
- Lor, tuz ve yumurta akı karıştırılıp çukurların içine paylaştırılır.
- Her çukurun içine birer domates dilimi ve biber yerleştirilir.
- Kenarlarına yumurta sarısı sürülüp, çörekotu serpilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat kadar kontrol edilerek pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.