22 Ağustos 2020 Cumartesi

YAĞLI PİDE

Yağlı Pide Tarifi
Yağlı Pide Nasıl Yapılır
Malzemeler:
  • 4 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 paket karbonat (5 gram)
  • Tuz
İç Malzemesi:
  • 250 gram tuzsuz lor
  • 3-4 adet domates
  • 3-4 adet yeşil sivri biber
  • 4-5 adet taze soğan
  • 1 adet kuru soğan
  • Dereotu
  • Maydanoz
  • Karabiber
  • Tuz
Üzerine:
  • Susam


Yapılışı:
  • Un derin bir kaba elenip, ortası havuz gibi açılır.
  • Kuru maya, toz şeker ve ılık su konularak mayalanması için 15 dakika kadar bekletilir.
  • Maya, un ve tuz karıştırılıp, yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Hamurun üzeri örtülerek bir saat kadar mayalanıp, hamurun iki katına ulaşması beklenir.
  • Zeytinyağı ve karbonat dökülen tepsiye mayalanmış hamur konulup, hamur çürüyene kadar iyice yoğurulur.
  • Hamur elimizle yağlanmış tepsiye yayılır.
  • Kabukları soyulmuş domatesler, çekirdeği çıkarılmış biberler, kuru soğan, taze soğan, maydanoz ve dereotu doğranır.
  • Bu karışıma tuzsuz lor, karabiber ve tuz da eklenip karıştırılarak iç malzemesi hazırlanır. 
  • Domatesli lorlu karışım hamurun kenarlarında boşluk bırakılarak orta kısmına yayılır.
  • Hamurun kenarları elimizle çekiştirilerek uzatılıp, ortada toplanarak üstü kapatılır.
  • Üzerine susam serpilip, bıçakla karelere kesilir.
  • Yarım saat kadar da tepside mayalandırıldıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü iyice kızarana kadar yaklaşık bir saat pişirilir.
  • İlk sıcaklığı geçince servis edilir.    


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...