Yağlı Pide Tarifi
Yağlı Pide Nasıl Yapılır
Yağlı Pide Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 4 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 paket karbonat (5 gram)
- Tuz
İç Malzemesi:
- 250 gram tuzsuz lor
- 3-4 adet domates
- 3-4 adet yeşil sivri biber
- 4-5 adet taze soğan
- 1 adet kuru soğan
- Dereotu
- Maydanoz
- Karabiber
- Tuz
Üzerine:
- Un derin bir kaba elenip, ortası havuz gibi açılır.
- Kuru maya, toz şeker ve ılık su konularak mayalanması için 15 dakika kadar bekletilir.
- Maya, un ve tuz karıştırılıp, yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Hamurun üzeri örtülerek bir saat kadar mayalanıp, hamurun iki katına ulaşması beklenir.
- Zeytinyağı ve karbonat dökülen tepsiye mayalanmış hamur konulup, hamur çürüyene kadar iyice yoğurulur.
- Hamur elimizle yağlanmış tepsiye yayılır.
- Kabukları soyulmuş domatesler, çekirdeği çıkarılmış biberler, kuru soğan, taze soğan, maydanoz ve dereotu doğranır.
- Bu karışıma tuzsuz lor, karabiber ve tuz da eklenip karıştırılarak iç malzemesi hazırlanır.
- Domatesli lorlu karışım hamurun kenarlarında boşluk bırakılarak orta kısmına yayılır.
- Hamurun kenarları elimizle çekiştirilerek uzatılıp, ortada toplanarak üstü kapatılır.
- Üzerine susam serpilip, bıçakla karelere kesilir.
- Yarım saat kadar da tepside mayalandırıldıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü iyice kızarana kadar yaklaşık bir saat pişirilir.
- İlk sıcaklığı geçince servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.