20 Ağustos 2020 Perşembe

SAKIZLI DONDURMA

Sakızlı Dondurma Tarifi
Dondurma Tarifi
Malzemeler:

  • 5 su bardağı süt 
  • 1,5 su bardağı toz şeker 
  • 1 yemek kaşığı salep 
  • 4-5 parça damla sakızı


Yapılışı: 

  • Salep bir kasenin içinde bir su bardağı soğuk süt ile iyice ezilir.
  • Toz şeker ve havanda dövülmüş damla sakızları da eklenerek şeker eriyene kadar karıştırılır.
  • Kalan süt derin bir tencereye alınıp kaynatılır.
  • Kaynayan süte salepli şekerli karışım yavaş yavaş akıtılarak ve bu arada topaklanmaması için sürekli karıştırılarak dökülür.
  • Kaşıkla savura savura koyulaşana kadar karıştırılıp pişirilir.
  • Bir iki taşım daha kaynadıktan sonra ocaktan alınıp, soğumaya bırakılır. 
  • Soğuyunca tercihen metal bir kabın içine alınıp, iyice karıştırıldıktan sonra ağzı streç film ile kapatılıp buzdolabının dondurucu kısmına konulur.
  • On beş yirmi dakikada bir buzluktan çıkartılıp, iyice karıştırıldıktan sonra tekrar buzluğa geri konulur.
  • Dondurma sakız kıvamını alınca servis edilir.

2 yorum:

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...