Sakızlı Dondurma Tarifi
Malzemeler:
- 5 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı salep
- 4-5 parça damla sakızı
Yapılışı:
- Salep bir kasenin içinde bir su bardağı soğuk süt ile iyice ezilir.
- Toz şeker ve havanda dövülmüş damla sakızları da eklenerek şeker eriyene kadar karıştırılır.
- Kalan süt derin bir tencereye alınıp kaynatılır.
- Kaynayan süte salepli şekerli karışım yavaş yavaş akıtılarak ve bu arada topaklanmaması için sürekli karıştırılarak dökülür.
- Kaşıkla savura savura koyulaşana kadar karıştırılıp pişirilir.
- Bir iki taşım daha kaynadıktan sonra ocaktan alınıp, soğumaya bırakılır.
- Soğuyunca tercihen metal bir kabın içine alınıp, iyice karıştırıldıktan sonra ağzı streç film ile kapatılıp buzdolabının dondurucu kısmına konulur.
- On beş yirmi dakikada bir buzluktan çıkartılıp, iyice karıştırıldıktan sonra tekrar buzluğa geri konulur.
- Dondurma sakız kıvamını alınca servis edilir.
Harika, deneyeceğim :)
YanıtlaSilBen yazana kadar belki de denemişsinizdir bile :)
Sil