24 Ağustos 2020 Pazartesi

KAYISI MARMELATI

Kayısı Marmelatı Tarifi
Kayısı Marmelatı Nasıl Yapılır
Malzemeler:
  • 1 kilogram kayısı 
  • 750 gram toz şeker 
  • 1 çay bardağı su 
  • Yarım limonun suyu 
Yapılışı:
  • Şekerpare kayısılar yıkanıp, çekirdekleri çıkartılarak ikiye ayrılır.
  • Bir sıra şeker, bir sıra kayısı olacak şekilde yayvan bir tencereye konulur.
  • Üzerine bir çay bardağı su da eklenerek, suyunu salması için bir gece bekletilir.
  • Kayısılar olgun değilse ve yeterince sulanmamışsa  çok az daha su eklenebilir.
  • Koyulaşıp marmelat kıvamı alıncaya kadar dibini tutmaması için arada karıştırılarak önce orta sonra kısık ateşte kaynatılır.
  • Limon suyu da eklenerek, bir iki taşım daha kaynatılıp ocaktan alınır.
  • Marmelat kıvamına gelmesi için gerekirse blender yardımıyla parçalanır.
  • Sıcakken kavanozlara konulup, kapağı sıkıca kapatılarak ters çevrilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...