Kayısı Marmelatı Tarifi
Kayısı Marmelatı Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 1 kilogram kayısı
- 750 gram toz şeker
- 1 çay bardağı su
- Yarım limonun suyu
Yapılışı:
- Şekerpare kayısılar yıkanıp, çekirdekleri çıkartılarak ikiye ayrılır.
- Bir sıra şeker, bir sıra kayısı olacak şekilde yayvan bir tencereye konulur.
- Üzerine bir çay bardağı su da eklenerek, suyunu salması için bir gece bekletilir.
- Kayısılar olgun değilse ve yeterince sulanmamışsa çok az daha su eklenebilir.
- Koyulaşıp marmelat kıvamı alıncaya kadar dibini tutmaması için arada karıştırılarak önce orta sonra kısık ateşte kaynatılır.
- Limon suyu da eklenerek, bir iki taşım daha kaynatılıp ocaktan alınır.
- Marmelat kıvamına gelmesi için gerekirse blender yardımıyla parçalanır.
- Sıcakken kavanozlara konulup, kapağı sıkıca kapatılarak ters çevrilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.