Malzemeler:
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 kahve fincanı süt
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
Kakaolu Krema:
- 2 su bardağı süt
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 poşet krem şanti
Beyaz Krema:
- 1 poşet krem şanti
- 1 çay bardağı soğuk süt
- 200 ml süt kreması
Üzerine:
- 1 paket Dr.Oetker Çikolata Sosu
- 2 su bardağı süt
- Damla çikolata
Yapılışı:
- Oda sıcaklığındaki yumurtalara toz şeker eklenip, mikserle beyazlaşana kadar çırpılır.
- Süt ve zeytinyağı da eklenir.
- Yarım paket kabartma tozu ve azar azar da un eklenerek karıştırılır.
- Yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen tepsiye dökülüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü olarak pişirilir.
- Pişen kek kenarlarından kesilerek streç film serilmiş dikdörtgen silikon kalıba yerleştirilir.
- Kakaolu krema için, malzemeler karıştırılıp muhallebi gibi pişirilip soğumaya bırakılır.
- Soğuyunca toz krem şanti eklenerek mikserle çırpıldıktan sonra kekin üzerine dökülüp buzdolabına konulur.
- Beyaz krema için; krem şanti soğuk süt ile çırpıldıktan sonra süt kreması da eklenerek çırpılmaya devam edilir.
- Koyulaştıktan sonra kakaolu kremanın üzerine dökülüp, üzeri streç film ile kapatılır.
- Buzdolabının dondurucu kısmına konulup, iyice dondurulur.
- Servis edilirken, muhallebi gibi pişirildikten sonra oda sıcaklığına getirilen çikolata sosu üzerine dökülüp damla çikolatalar serpilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.