15 Ağustos 2020 Cumartesi

SOĞUK PASTA

Malzemeler:

  • 2 adet yumurta 
  • 1 çay bardağı toz şeker 
  • 1 kahve fincanı süt
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı 
  • 1,5 su bardağı un 
  • 1 paket kabartma tozu 
Kakaolu Krema:
  • 2 su bardağı süt 
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 poşet krem şanti 
Beyaz Krema:
  • 1 poşet krem şanti 
  • 1 çay bardağı soğuk süt 
  • 200 ml süt kreması 
Üzerine:
  • 1 paket Dr.Oetker Çikolata Sosu 
  • 2 su bardağı süt
  • Damla çikolata
Yapılışı:
  • Oda sıcaklığındaki yumurtalara toz şeker eklenip, mikserle beyazlaşana kadar çırpılır.
  • Süt ve zeytinyağı da eklenir.
  • Yarım paket kabartma tozu ve azar azar da un eklenerek karıştırılır.
  • Yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen tepsiye dökülüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü olarak pişirilir.
  • Pişen kek kenarlarından kesilerek streç film serilmiş dikdörtgen silikon kalıba yerleştirilir.
  • Kakaolu krema için, malzemeler karıştırılıp muhallebi gibi pişirilip soğumaya bırakılır.
  • Soğuyunca toz krem şanti eklenerek mikserle çırpıldıktan sonra kekin üzerine dökülüp buzdolabına konulur.
  • Beyaz krema için; krem şanti soğuk süt ile çırpıldıktan sonra süt kreması da eklenerek çırpılmaya devam edilir.
  • Koyulaştıktan sonra kakaolu kremanın üzerine dökülüp, üzeri streç film ile kapatılır.
  • Buzdolabının dondurucu kısmına konulup, iyice dondurulur.
  • Servis edilirken, muhallebi gibi pişirildikten sonra oda sıcaklığına getirilen çikolata sosu üzerine dökülüp damla çikolatalar serpilir.




 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...