Patlıcan Çullaması Tarifi
Malzemeler:
- 3-4 adet patlıcan
- 3 adet kuru soğan
- 2-3 adet domates
- 2-3 adet yeşil sivri biber
- 1-2 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet limonun suyu
- Maydanoz
- Tuz
Yapılışı:
- Patlıcanlar bir kaç yerinden bıçakla delinip, ateş üzerinde veya fırında yumuşayana kadar közlenir.
- Kaşık yardımıyla içleri çıkartılır.
- Piyazlık doğranmış kuru soğanlar zeytinyağında sotelenir.
- Dövülmüş sarımsaklar ve doğranmış yeşil sivri biberler de eklenip biraz kavrulur.
- Kabukları soyulup irice doğranmış domateslerde eklendikten sonra suyunu salıp çekene kadar biraz çevrilir.
- İnce kıyılmış maydanoz da eklenir.
- Limonsuyu, tuz ve istenirse biraz da sirke eklenerek ılık servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.