Karanfilli Lor Kurabiyesi Tarifi
Karanfilli Lor Kurabiyesi Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 250 gram tatlı lor
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı toz karanfil
Üzerine:
- Toz karanfil
- Susam
Yapılışı:
- Yumurtalardan birinin beyazı daha sonra kullanılmak üzere ayrılır.
- Tatlı lor, toz şeker, toz karanfil, yumurtalar ve zeytinyağı karıştırılır.
- Un azar azar eklenerek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurulur.
- Hamurdan irice parçalar kopartılıp, yuvarlanır.
- Yuvarlanan hamurlar elimizle hafif yassıltılarak önce çırpılmış yumurta beyazına sonra toz karanfile daha sonra da susama batırılır.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-40 dakika kadar pişirilir.
- Soğuyunca tepsiden alınır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.