Domates Salçası Tarifi
Domates Salçası Nasıl Yapılır
Ev Yapımı Domates Salçası Tarifi
Malzemeler:
- Domatesler iyice yıkanıp altları bıçakla + şeklinde kesilir.
- Kaynar su içine konulup, çıkartıldıktan sonra kabukları kolayca soyulur.
- Ortadan ikiye kesilen domateslerin suyu elimizle hafifçe sıkıldıktan sonra irice parçalara bölünüp mutfak robotunda iyice parçalanır.
- Süzgeç içine alınıp, çekirdeklerinin alta geçmemesi sağlanır.
- Derin bir tencereye alınıp, bir kaç taşım kaynatılır.
- Tuz miktarı kontrol edilerek bir kaç yemek kaşığı kaya tuzu eklenip, karıştırılır.
- Soğuduktan sonra geniş tepsilere fazla kalın olmayacak şekilde paylaştırılıp, üzeri tül veya tülbent gibi bir şeyle örtüldükten sonra güneş alan bir yere konulur.
- Ara sıra karıştırılarak suyunu iyice çekene kadar güneş altında bekletilir.
- İstenen kıvama gelince kavanozlara paylaştırdıktan sonra hava ile temasını kesip çabuk bozulmaması için üzerine zeytinyağı eklenir.
- Bu ölçülerle 2 kilograma yakın güneş altında bekletilerek yapılmış ev yapımı domates salçası yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.