10 Eylül 2020 Perşembe

DOMATES SALÇASI

Domates Salçası Tarifi 
Domates Salçası Nasıl Yapılır
Ev Yapımı Domates Salçası Tarifi
Malzemeler: 
  • 20 kilogram domates 
  • Kaya tuzu 
  • Zeytinyağı 
Yapılışı:
  • Domatesler iyice yıkanıp altları bıçakla + şeklinde kesilir.
  • Kaynar su içine konulup, çıkartıldıktan sonra kabukları kolayca soyulur.
  • Ortadan ikiye kesilen domateslerin suyu elimizle hafifçe sıkıldıktan sonra irice parçalara bölünüp mutfak robotunda iyice parçalanır.
  • Süzgeç içine alınıp, çekirdeklerinin alta geçmemesi sağlanır.
  • Derin bir tencereye alınıp, bir kaç taşım kaynatılır.
  • Tuz miktarı kontrol edilerek bir kaç yemek kaşığı kaya tuzu eklenip, karıştırılır.
  • Soğuduktan sonra geniş tepsilere fazla kalın olmayacak şekilde paylaştırılıp, üzeri tül veya tülbent gibi bir şeyle örtüldükten sonra güneş alan bir yere konulur.
  • Ara sıra karıştırılarak suyunu iyice çekene kadar güneş altında bekletilir.
  • İstenen kıvama gelince kavanozlara paylaştırdıktan sonra hava ile temasını kesip çabuk bozulmaması için üzerine zeytinyağı eklenir.
  • Bu ölçülerle 2 kilograma yakın güneş altında bekletilerek yapılmış ev yapımı domates salçası yapabilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...